Breaking News

Stories

Ο Χριστόδουλος που για 13 χρόνια φροντίζει πάνω από 50 αδέσποτα την ημέρα

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά για δεκατρία ολόκληρα χρόνια ο κύριος Χριστόδουλος ταΐζει και φροντίζει καθημερινά  πάνω από 50 αδέσποτους γάτους.  Και αυτοί του ανταποδίδουν όπως οι γάτοι ξέρουν. Με γουργουρίσματα και συνεχή τριψίματα στα πόδια του.

γ 1

Το σκηνικό μαζί του μας είχε προκαλέσει  εδώ και καιρό εντύπωση: «Ένα μικρό αυτοκίνητο να πλησιάζει σε ένα άδειο οικόπεδο και αμέσως δεκάδες  γάτοι να εμφανίζονται από όλες τις γωνίες της συγκριμένης γειτονιάς στο Στρόβολο. Κατεβαίνει ένας κύριος και όλοι αμέσως αρχίζουν να του νιαουρίζουν και να τρίβονται στα πόδια του. Ανοίγει ένα παλιό κάγκελο του οικοπέδου και τους ταΐζει».

γ6

«Πέσαμε» πάνω στον κύριο Χριστόδουλο ξανά χθες το απόγευμα. Σταματήσαμε να μιλήσουμε μαζί του κι αυτός με το πιο πλατύ χαμόγελο που υπάρχει μας συστήθηκε. «Με λένε Χριστόδουλο. Μπορώ να σας βοηθήσω σε κάτι», ρώτησε.
Όταν του εξηγήσαμε πως μας προκάλεσε εντύπωση  που τον βλέπουμε κάθε απόγευμα να ταΐζει τους γάτους μας απάντησε λες και έκανε το πιο απλό πράγμα στον κόσμο: «Ναι τους αγαπώ. Είναι κρίμα. Εδώ και δεκατρία χρόνια έρχομαι κάθε απόγευμα και τους φέρνω φαγητό».
Η φωνή του ωστόσο κομπάζει  και δυσκολεύεται να απαντήσει όταν τον ρωτήσαμε γιατί το κάνει; Δεν είχε απάντηση. Για αυτόν προφανώς ήταν αυτονόητο.

Πάντως, κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο είναι το ποσό που δαπανά ο κ. Χριστόδουλος για να αγοράζει τροφή για τόσους πολλούς αδέσποτους γάτους και για τόσο πολύ καιρό. Αρχικά δεν ήθελε να μας πει, αλλά όταν επιμείναμε λίγο μας είπε πως κοστίζει γύρω στα 600 ευρώ κάθε μήνα.
Αφού μιλήσαμε μαζί του, τραβήξαμε και κάποιες φωτογραφίες τον αποχαιρετίσουμε για να ακούσουμε όμως στην συνέχεια κάτι εξίσου συγκινητικό από το στόμα του:
“Καλή ξεκούραση κ. Χριστόδουλε”
“Ξεκούραση; Αρκετά μετά. Έχω ακόμη άλλες δύο γειτονιές με ακόμη τόσους γάτους που πρέπει να πάω να ταΐσω…”

γ 5

γ 4

γ 3

 

γ 2

Σχετικά νέα

X
Translate »