Breaking News

Stories

Ποιο είναι το συναίσθημα να ταξιδεύεις με το Μοχάμεντ Σαλάχ…Η εμπειρία ενός ΑΕΚτζή

Του Αλέξανδρου Ηλία

 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα αυτήν τη στιγμή στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο και σίγουρα το κορυφαίο στην Premier League. Ο Αιγύπτιος άσος κατάφερε να κερδίσει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους τη φετινή χρονιά με τα κατορθώματα του εντός γηπέδων, όμως σίγουρα η προσωπικότητα του γενικά, με βασικό κριτήριο την απλότητα του, τον έχει κάνει να κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές.

 

 

Πολλά έχουν γραφτεί φέτος για τον εκτελεστή της Λίβερπουλ γύρω από τη ζωή του, το πως μεγάλωσε, το πως εξελίχθηκε και τον απλό τρόπο που ζει ακόμη και σήμερα που τυγχάνει να είναι για πολλούς ο Νο1 ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

 

Image result for salah egypt

 

Ένα ολόκληρο έθνος πίνει νερό στ’ όνομα του και σίγουρα ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης υποκλίνεται στο ζωντανό θρύλο της Αιγύπτου. Βλέποντας τον τρόπο ζωής μεγάλων αστέρων του ποδοσφαίρου, ακόμη αυτών που δεν είναι καν μέσα στους πρώτους 100 και δεν αξίζουν, ούτε κερδίζουν το 1/3 του Σαλάχ, αναρωτιέσαι πως βιώνει αυτό το παιδί όλο αυτό που συμβαίνει γύρω από το όνομα του, με τη ”Σαλαχίαση” που βιώνει ο πλανήτης εδώ και ένα χρόνο.

Κυκλοφορεί με ασφάλεια όπως βλέπουμε το Ρονάλντο, Μέσσι και άλλους;

Ταξιδεύει με ιδιωτικά τζετ αφού χαλαρά έχει την οικονομική άνεση να το κάνει;

Ποια είναι η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που στοίχισε €50εκ στην Λίβερπουλ, που κερδίζει £90,000 την εβδομάδα και που κοστολογείται αυτή τη στιγμή στα £135εκ;

Γενικά πως είναι να είσαι ο Μοχάμεντ Σαλάχ;

Πιο κάτω παραθέτουμε μια ιστορία που έλαβε μέρος χτες και απαντά στα πιο πάνω ερωτήματα.

 

Η εμπειρία ενός συμπολίτη μας ΑΕΚτζή με τον Σαλάχ 

Ένας φίλος της σελίδας μας με ρίζες από Λάρνακα, ΑΕΚτζής, κάτοικος Λονδίνου (φανατικός της West Ham) μας έστειλε ψες αργά μια φωτογραφία του από το αεροδρόμιο του Gatwick όπου ταξίδευε μαζί με το γιο του για την Βαλένθια. Στην ουρά για τον έλεγχο εισιτηρίων ο γιος του Tom, αντιλήφθηκε ακριβώς πίσω του έναν τύπο ο οποίος είχε καλυμμένο το κεφάλι του με hoody. Τον κοιτάζει καλά καλά και αναγνωρίζει ότι κάτω από το hoody είναι ο Μο Σαλάχ. Τον ρωτάει αν όντως είναι αυτός και αυτός με σεμνότητα απαντά ναι και χαμογελά.

 

 

Ο Μο Σαλάχ με τα εκατομμύρια έσοδα και αξία, με το όνομα του να είναι στα top 3 του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ήταν στην γραμμή ελέγχου κανονικά όπως όλους, χωρίς ασφάλεια χωρίς να το παίζει κάποιος και χωρίς να θέλει να δείξει ότι είναι υπεράνω των υπολοίπων. Ναι αν ακόμη αναρωτιέσαι για ποιον αναφερόμαστε, μιλάμε για τον Σαλάχ.

Ο φίλος Paul μας αναφέρει μάλιστα αφού δέχθηκε να φωτογραφηθεί μαζί τους και να υπογράψει αυτόγραφα, είχαν και μια σύντομη συνομιλία μαζί του.

Χαρακτηριστικά ο Paul μας ανέφερε”ήταν τόσο σεμνός, τόσο απλός που ακόμη και όταν τον αντιλήφθηκαν και οι υπόλοιποι ήρθαν απλά εκεί να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του χωρίς υστερίες χωρίς τίποτα. Είχαμε μπροστά μας τον Σαλάχ και ήταν σαν να είχαμε έναν παντελώς άγνωστο ποδοσφαιριστή, μας ανέφερε. Με τον τρόπο του σε έκανε να συμπεριφερθείς σαν να τον γνωρίζεις χρόνια και σε καμία στιγμή δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι απέναντι μας είχαμε έναν παγκόσμιο αστέρα του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος δεν το ήθελε και το μετέδιδε”. 

Στη συνομιλία βέβαια δεν μπορούσε να μην αναφερθεί ο τραυματισμός που αποκόμισε από τον Σέρχιο Ράμος, με τον Αιγύπτιο να αναφέρει στον κόσμο ότι αναρρώνει και ο λόγος που μεταβαίνει στη Βαλένθια είναι για να μπει σε μια εντατική θεραπεία για να μπορέσει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η συνέχεια στο αεροπλάνο δεν διέφερε από άλλες πτήσεις. Ο Μο Σαλάχ στη θέση του χαμογελαστός και η ατμόσφαιρα στην πτήση σαν να μην συνέβαινε τίποτα, σαν να μην υπήρχε.

 

 

Ο φίλος Paul μας έδωσε την ευκαιρία να γράψουμε ίσως μια από τις πιο όμορφες ιστορίες, γιατί το να είσαι τοπική σελίδα στην Κύπρο και να δημοσιεύεις πρωτογενές άρθρο με δική σου πηγή για το Μοχάμεντ Σαλάχ, σίγουρα αποτελεί μια από τις πιο όμορφες μας στιγμές στα 2,5 χρόνια που είμαστε στον αέρα.

Η σελίδα μας ευχαριστεί θερμά τον ΑΕΚτζη Paul  ο οποίος αν και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου υποστηρίζει την ομάδα της πόλης που κατάγεται η μητέρα του, την ΑΕΚ, την οποία και παρακολουθεί από κοντά όταν επισκέπτεται το νησί μας.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »