ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Βασίλεια Αναξαγόρου “Δημιουργός” της Χρονιάς 2023

Το βραβείο απένειμαν ο Στέλιος Κουδουνάρης, σχεδιαστής μόδας, και η Σοφία Χατζηπαντελή, beauty activist.

Για την 5η απονομή των 18ων βραβείων “Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2023” που παρουσίασε η Estée Lauder στη σκηνή ανέβηκαν ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Σοφία Χατζηπαντελή.

Το βραβείο στην κατηγορία “Δημιουργός της Χρονιάς 2023” απονεμήθηκε στην Βασίλεια Αναξαγόρου.


WHO IS WHO: Εικαστικός και διδακτορική φοιτήτρια στις Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ζει και εργάζεται στο εργαστήρι της στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Με σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Πολιτικές Επιστήμες στο University of Nottingham και ακολούθως μεταπτυχιακό στην Ιστορία στο Goldsmiths College στο Λονδίνο, η δημιουργία αποτελούσε σημαντικό κομμάτι στη ζωή της εικαστικού και έτσι αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στον κλάδο καλών τεχνών στο School of Visual Arts στη Νέα Υόρκη, όπου αποφοίτησε πρώτη στο τμήμα της. Ακολούθως απέκτησε MFA in Fine Arts στο University of Oxford, όπου αποφοίτησε με άριστα. Η Αναξαγόρου έχει εκθέσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα και έχει διοργανώσει τρεις σόλο εκθέσεις στην Κύπρο.

Για την Αναξαγόρου, η έρευνα, η εκπαίδευση και η δημιουργία έχουν κοινό σημείο αναφοράς, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στην Κίνα, στο Πανεπιστήμιο του Minjiang στην Fuzhou, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου δίδαξε Θεωρία και Πρακτική του Χρώματος. Η Αναξαγόρου ετοιμάζει την επόμενή της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2023, στη Λευκωσία, στην γκαλερί StandinLine.

Σχετικά νέα

X
Translate »