ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Kύπριος Πέτρος Ελευθεριάδης στους 20 καλύτερους chef του κόσμου

O νεαρός Πέτρος Ελευθεριάδης από την Λάρνακα, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Σχολή του και την Ελλάδα, στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων με την συμμετοχή 60 χωρών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γαστρονομική σκηνή του πλανήτη.

Ο Πέτρος με την Σχολή του, La Chef Levi, άφησαν πίσω 40 χώρες και βρίσκονται στις 20 καλύτερες του κόσμου, μπροστά από Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και πολλές άλλες.

Ο ίδιος εντυπωσίασε τους κριτές, με τον επικεφαλής του Διαγωνισμού να τον συγχαίρει προσωπικά και να σχολιάζει με τον καλύτερο τρόπο τις μαγειρικές του ικανότητες με τη λήξη του διαγωνισμού!

Τι δημιούργησε ο Κύπριος μάγειρας;

Ο Πέτρος αξιολογήθηκε σε κοπές, σε δημιουργίες με αβγά, σε vegetarian εστιατορικό πιάτο, σε fine dining αλλά και σε κλασικά γαλλικά γλυκά όπως crepe soufflé a l’orange και paris brest. Ο ίδιος προπονούνταν για το διαγωνισμό παράλληλα με τα μαθήματα στo IEK La Chef Levi κατά τους τελευταίους δύο μήνες.

«Πρόκειται για μία εμπειρία ζωής, στην Ολυμπιάδα Νέων Μαγείρων έζησα πράγματα που δεν περίμενα ποτέ, ταξίδεψα, γνώρισα νέους συναδέλφους από όλο τον κόσμο και έγινα καλύτερος στη δουλειά μου», δηλώνει ο νεαρός Κύπριος ο οποίος αφού σπούδασε Μαγειρική, τώρα συνεχίζει και με τις σπουδές Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας.

Τον σπουδαστή συνόδευσε ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ La Chef Levi, κύριος Τζάκο Λεβή, ο οποίος προσκλήθηκε μάλιστα να δώσει εκπαιδευτική ομιλία σε διεθνείς σπουδαστές από όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, ως ένδειξη της προσφοράς και βαθιάς γνώσης του στην εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης: Στη μνήμη των 57 θυμάτων: Τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών (ΦΩΤΟ)

Πηγή: lachef.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »