Δελτία Τύπου

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα διοργάνωσε το ΕΒΕ Λάρνακας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, διοργάνωσε εκδήλωση με κεντρικό θέμα την εφοδιαστική αλυσίδα, μια θεματική που αποτελεί τον πυρήνα του επιχειρηματικού κόσμου.

Η εκδήλωση αυτή ήταν συνέχεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στη Λεμεσό σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Ανώτερης Σχολής ΜΙΕΕΚ.

Κατά την συζήτηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός των μελών του ΕΒΕΛ αναλύθηκαν οι προκλήσεις που διαρκώς αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Συζητήθηκαν οι απαιτήσεις για διαρκή προσαρμογή και καινοτομία καθώς και λύσεις, με στόχο τη δημιουργία μιας ευέλικτης, ανθεκτικής και βιώσιμης εφοδιαστικής αλυσίδας, που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας.

Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν πολλά από τις εμπειρίες και τις γνώσεις των επαγγελματιών του χώρου. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η κυρία Λίνα Έλληνα, Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών «Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Ναυτιλιακές Σπουδές» της Δημόσιας Ανώτερης Σχολής ΜΙΕΕΚ και συζητητές ήταν η κυρία Λουκιάνα Βαττή, Group Supply Chain Manager and Logistico Facility Manager, στο RPT Group, ο κύριος Κωνσταντίνος Χρυσικόπουλος Chief Operating Officer, της Kazoulis Global Logistics Ltd και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΚΥΦΕΑΣ, ο κύριος Γρηγόρης Γρηγορίου, IT Manager, στην Island Oil (Holdings) Ltd και ο κύριος Νικόλας Στεφάνου, Εκπαιδευτής Ναυτιλιακών Σπουδών MIEEK και Crew Superintendent στην Marin Shipmanagement.

Μέσα από την συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ του ΚΕΒΕ και του ΚΥΦΕΑΣ για προώθηση κεντρικού φορέα, ίσως υπό τη μορφή υφυπουργείου, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του κλάδου όπως καλύτερος συντονισμός μεταξύ υπουργείων, απλούστευση της γραφειοκρατίας κλπ.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »