ΠΡΟΣΩΠΑ

“Ειρήνη έναν σκέττον του λαϊκού..” – Η κα. Ειρήνη έφυγε, σιωπηλά όπως έζησε.

Του Μάριου Κουκουμά / Δημ.Συμβουλος Λάρνακας
Η για χρόνια γνώριμη και οικεία καφετζιήνα της Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας και όχι μόνο, έφυγε πριν λίγες μέρες.
Η παρουσία της στο καφενείο το οποίο κατεδαφίστηκε πριν λίγα χρόνια για να κτίστει το νέο κτίριο της Δημοτικής Αγοράς υπήρξε σήμα κατατεθέν της περιοχής. Στην εποχή που τα social media και οι οθόνες δεν υπήρχαν πάρα το οικείο πρόσωπο που έφτιαχνε ένα μυρωδάτο Κυπριακό καφέ, ή ένα γλυκό του κουταλίου πάντα με ένα πλατυ χαμόγελο και μια κάλη κουβέντα. Στην εποχή που το delivery δεν ήταν μια ειδοποίηση σε μια οθόνη αλλά μια φωνή “έφτασεεεεε” που έφερνε σε τέλος την αναμονή.
Η κα. Ειρήνη έφυγε, όπως όλοι μας και άφησε πίσω της αγάπη, αναμνήσεις και γλυκόπικρες μνήμες μιας Κύπρου που αλλάζει και χάνει εν πολλοίς τις βασικές τις αξίες και ταυτότητα.
Πριν φύγει “στράτευσε” στην δουλειά την κόρη αλλά και την εγγονή της οι οποίες λειτουργήσαν για κάποια περίοδο τον παλίο χώρο αλλά πλέον μας υποδέχονται στους νέους χώρους τους στον όροφο της νέας Δημοτικής Αγοράς με την ίδια προσοχή στα προϊόντα αλλά και το χωραττό και το χαμόγελο στα χείλη. Τα παραδοσιακά προϊόντα που προσφέρονται η μυρωθκία του κυπριακού καφέ, το μαχαλέπι, οι σπιτικές λεμοναδες, το υποβρύχιο μαστίχα και άλλα πόλλα κρατούν την Ειρήνη παρούσα και στην νέα προσπάθεια.
Η κα. Ειρήνη έφυγε αλλά κέρνα ακόμα καφέ, κοπιάστε!

Σχετικά νέα

X
Translate »