ΠΡΟΣΩΠΑ

Ανδρέας Βύρας στο «T»: «Αχρείαστη και ζημιογόνα η δημόσια συζήτηση για την ΤΑ»

Τέσσερις μήνες πριν από τις τοπικές εκλογές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ανδρέας Βύρας ξεκαθαρίζει ότι η εφαρμογή της μεταρρύθμισης της ΤΑ είναι μονόδρομος, στέλνοντας το μήνυμα πως η δημόσια συζήτηση μόνο ζημιά προκαλεί.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για το θέμα της ΤΑ με αφορμή και τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ.

Απ: Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ως Ένωση Δήμων είχαμε θέσεις. Δεν ήμασταν υπέρ ούτε για την εκλογή του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού ούτε για τη μεταφορά αδειοδοτήσεων, αλλά για όλα αυτά, η συζήτηση έχει εξαντληθεί πριν 21/2 χρόνια. Θεωρώ ότι τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, δεν βοηθά αυτή η συζήτηση. Γιατί η βουλή αποφάσισε παρά τις διάφορες απόψεις, μια νομοθεσία για την οποία εμείς ως Ένωση Δήμων είχαμε πει ότι έχει αδυναμίες, αλλά είναι κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα. Η θέση μας είναι ότι θα πρέπει να εργαστούμε, να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε την 1η Ιουλίου να έχουμε όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα και μετά, να ξεκινήσουμε να  βλέπουμε και να διορθώσουμε κάποια προβλήματα τα οποία θα φανεί στην πράξη ότι δεν βοηθούν αυτήν τη διαδικασία.

 

Ερ. Γιατί ξεκίνησε τώρα αυτή η συζήτηση. Πιστεύετε ότι υπάρχουν κάποιες σκοπιμότητες;

Ανδρέας Βύρας: Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Ούτε θα ήθελα να κάνω υποθέσεις. Ούτε θα ήθελα να σχολιάσω δηλώσεις του ΥΠΕΣ. Η άποψή μου είναι πως αν είχε κάποιες επιφυλάξεις ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να τις πει, θεωρώ ωστόσο ότι η έκταση που πήρε η συζήτηση είναι και αχρείαστη και ζημιογόνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο TOTHEMAONLINE.COM.CY

 

Σχετικά νέα

X
Translate »