Business stories

Ρία Λειβαδιώτου: Τα πάντα απαιτούν σκληρή δουλειά

WomenInBusiness: Χειρότερο πάθημα η κρίση στον τομέα των ακινήτων

Να μην περάσει ξανά η Κύπρος και ο κλάδος των ακινήτων τις πρωτόγνωρες δύσκολες χρονιές της κρίσης, «που προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση στους νέους ανθρώπους, φέρνοντας δυσάρεστα επακόλουθα» είναι η μεγαλύτερη ανασφάλεια της Ρίας Λειβαδιώτου.

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Women In Business» του InBusinessNews η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης αναφέρει ότι το αγαπημένο της μότο είναι ότι «τίποτα δεν γίνεται τυχαία και ότι τα πάντα απαιτούν σκληρή δουλειά και συνεχή προσπάθεια».

Η πρώτης της δουλειά ήταν το 2004, μετά το τέλος των σπουδών της, στην οικογενειακή επιχείρηση, στον όμιλο Πανίκκος Λειβαδιώτης, που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.

Γυναίκα πρότυπο αποτελεί για την ίδια «κάθε γυναίκα με αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη, η οποία διαθέτει πολύ καλές γνώσεις στον τομέα της, βελτιώνεται μέσα από τις εμπειρίες της και καταφέρνει να ελίσσεται στα δύσκολα».

Άντρας πρότυπο για την κ. Λειβαδιώτου είναι ο πατέρας της, ο οποίος, όπως αναφέρει, «κατάφερε στα 44 χρόνια επαγγελματικής του πορείας στον πολύ δύσκολο κλάδο της ανάπτυξης γης να δημιουργήσει πολλά και να ξεχωρίζει ως επαγγελματίας».

Εταιρεία που θαυμάζει στην Κύπρο είναι ο όμιλος, στον οποίο εργάζεται, ο οποίος, όπως λέει, «κατάφερε να πρωτοπορεί στον τομέα των ακινήτων στους δύσκολους καιρούς της κρίσης», ενώ στο εξωτερικό θαυμάζει την αλυσίδα Zara, η οποία από ένα μικρό κατάστημα κατάφερε να επεκταθεί διεθνώς.

inbusiness_logo

Πιστεύει και δίνει αρκετές ευκαιρίες στα άτομα με τα οποία εργάζεται, «όσο βασίζονται σε υγιή σχέση», ενώ θα χαρακτήριζε τον εαυτό της συνεπή και οργανωμένη επαγγελματία.

Μεγαλύτερο μάθημα για την κ. Λειβαδιώτου είναι ότι «η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της» και ότι «πρέπει να πιστεύουμε στις πράξεις και όχι στα λόγια», την ώρα που το χειρότερο πάθημα αποτελεί η πρωτόγνωρη κρίση στην Κύπρο και στον κλάδο των ακινήτων.

Σημαντικότερα προτερήματα είναι για την ίδια η καλή μνήμη και η ειλικρίνεια, ενώ μεγαλύτερό της ελάττωμα είναι το άγχος και η επιμονή στην λεπτομέρεια, δηλώνοντας απαιτητική με τον εαυτό της και τους συνεργάτες της.

Θεωρεί ότι επιτυγχάνει το work-life balance, νιώθοντας περήφανη, καθώς κατάφερε να αφιερώνει δημιουργικό χρόνο στη δουλειά της, καθώς και ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά της.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης δηλώνει ότι αγαπά αυτό που κάνει και ότι δεν έχει φανταστεί τον εαυτό της σε άλλο τομέα. «Ό,τι και να έκανα, σίγουρα θα ήμουν πλήρως αφοσιωμένη και οργανωμένη», αναφέρει σχετικά.

Θα ήθελε να τη θυμούνται ως επιτυχημένη επαγγελματία στον κλάδο της, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Λάρνακας. Θα συμβούλευε μία άλλη γυναίκα επαγγελματία να πιστεύει και να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και να κάνει σωστή κατανομή του χρόνου μεταξύ της οικογένειας, της επαγγελματικής της πορείας και της κοινωνικής της ζωής.

Πρώτος επιχειρηματικός στόχος για το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί για την κ. Λειβαδιώτου ο σχεδιασμός και η μελέτη του ψηλότερου κτηρίου της Λάρνακας σε υφιστάμενα εμπορικά τεμάχια φιλέτα του ομίλου.

Η Ρία Λειβαδιώτου είναι διευθύνουσα σύμβουλος στην Panikkos Livadiotis Group Property Developers, παραμένοντας για 12 χρόνια αφοσιωμένη στον τομέα της ανάπτυξης γης και των ακινήτων.Έχει επισκεφτεί αρκετές εκθέσεις ακινήτων στο εξωτερικό για προώθηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της εταιρείας. Ο όμιλος κατάφερε να δικτυωθεί παγκοσμίως με αξιόπιστους συνεργάτες και να πρωτοπορεί σήμερα με 4 έργα υπό ανέγερση και άλλα 4 που προορίζονται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το καλοκαίρι. Η κ. Λειβαδιώτου δηλώνει σύζυγος και μητέρα 2 αξιολάτρευτων παιδιών.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »