Business stories

Θεόδωρος Μανιταράς: O Ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Manitaras Group μιλά στο City of Larnaka

From Zero to Hero, νέοι της πόλης που βαδίζουν στον δρόμο της επιτυχίας.

 

Ο άνθρωπος που είδε τον κόσμο γύρω του να γκρεμίζεται μετά την οικονομική κρίση του 2013 μας εξηγεί πως η παραίτηση δεν είναι επιλογή. Ο Θεόδωρος ρίσκαρε το 2014 και επένδυσε σε μια περίοδο που το επιχειρησιακό περιβάλλον στην πόλη αλλά και στον τόπο γενικότερα δεν ήταν το καλύτερο. Είδε την ευκαιρία σαν πρόκληση και μέσα από τη δική του πρωτοβουλία αναγέννησε τη χαμένη μέχρι τότε πλατεία Ερμού με τη δημιουργία του Alchemies και εκ τότε η επιχειρηματική του πορεία συνδέθηκε και με την αναβάθμιση του κέντρου της Λάρνακας.

 

Ποιος είναι;

Γεννήθηκε to 1983 και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στην Εσωτερική Αρχιτεκτονική, Διακόσμηση και Σχεδιασμό Αντικειμένων στην Αθήνα (2008). Το 2016 ολοκλήρωσε τη φοίτηση του στην Aviator Flight Centre όπου και απέκτησε την άδεια πιλότου ελαφρών αεροσκαφών (PPL). Παράλληλα, φοιτά στο Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και απέκτησε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) του Πανεπιστημίου Κύπρου(2018). Παρακολούθησε επιτυχώς διαδικτυακά μαθήματα στη Θεωρία Παιγνίων (Game Theory) από το Stanford University, ενώ σύντομα ολοκληρώνει και το Contract Law, από το Harvard University. Δραστηριοποιείται στην πόλη μας στο χώρο των επιχειρήσεων από το 2014.

Η ιστορία

Το 2008 και αφού τελείωσα τις σπουδές μου, επέστεψα στην Κύπρο, κυρίως για να είμαι κοντά στην οικογένεια μου που τότε αντιμετωπίζαμε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας της μ.μητέρας μου και παράλληλα για να εργαστώ, να βρω τον δικό μου δρόμο. Άνοιξα το δικό μου γραφείο Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης το 2010 και απ’ότι διαφαινόταν τότε, το μέλλον προδιαγραφόταν λαμπρό. Δυστυχώς, το όνειρο κράτησε μόνο για λίγο, τρία χρόνια. Οι πολλές ευκαιρίες έγιναν λίγες και σύντομα οι λίγες καθόλου. Είναι, ξέρεις, ο μεγαλύτερος εξευτελισμός του ανθρώπου να ξυπνάς κάθε πρωί και να πηγαίνεις στη δουλειά σου, να καταχωνιάζεσαι σε ένα γραφείο 16τμ, να κοιτάζεις γύρω γύρω και να ξέρεις ότι καμιά ευκαιρία δεν θα σου κτυπήσει την πόρτα. Και να ξυπνάς το επόμενο πρωί και το μεθεπόμενο και να κάνεις το ίδιο, ξανά και ξανά. Και να χαμογελάς και να επιμένεις στην οδό της αξιοπρέπειας, γιατί δεν σου αρμόζει να ζητάς από τον πατέρα σου χρήματα για να πιεις ένα καφέ.

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που σου διαμορφώνουν χαρακτήρα και προσωπικότητα και μέσα από εκείνες τις κρίσιμες, τις καθοριστικές στιγμές, ορθώνεις ανάστημα και χαλυβδώνεις πίστη, θέληση και αποφασιστικότητα και λες “αρκετά, ως εδώ!”. Τα υπόλοιπα είναι πλέον γνωστά.

Η διαδρομή

Δύσκολη, επίπονη, αλλά συνάμα αστείρευτα συναρπαστική. Είναι, βλέπεις, οι αμέτρητες ώρες εργασίας, είναι η πίεση, η ένταση,  η αμφιβολία, είναι οι φορές που είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις και δεν το κάνεις, είναι τα ατελείωτα βράδια. Είναι όμως, και το ανεξάντλητο πείσμα, η λαχτάρα της διαρκούς ανάπτυξης και εξέλιξης που σου καίει τα σωθικά, είναι το πάθος, η επιμονή. Κυρίως όμως, είναι ο φόβος της αποτυχίας που επίμονα καραδοκεί στη γωνία και η ανάγκη διάψευσης των Κασσάνδρων.

Είναι η επιθυμία για αναγνώριση;

Ίσως, μα όταν κολυμπάς σε τέτοια αχαρτογράφητα νερά και πατάς στεριά, χωρίς να σε κρατούν απ΄το χέρι, η γεύση που σου αφήνεται είναι πολύ γλυκιά.

 

Η επιτυχία 

Κατ αρχήν να τονίσω ότι η επιτυχία δεν πρέπει να ερμηνεύεται με οικονομικούς όρους.

Η επιτυχία κρύβεται στα πιο μικρά καθημερινά, σε αυτά που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν οι πολλοί, στις λεπτομέρειες. Η επιτυχία κρύβεται στο βλέμμα του συνομιλητή σου όταν σε ανταμώνει με σεβασμό, είναι καταχωνιασμένη στο χαμόγελο ικανοποίησης της  “ομάδας” σου στο τέλος της πιο δύσκολης βάρδιας.

Το μαγικό συστατικό; 

Οι άνθρωποι. Οι “Manitaras Bros”, πρώτα και πριν απ’όλα, για όλη την εμπιστοσύνη, για όλες τις συζητήσεις μέρα ή νύχτα, για όλες τις αποφάσεις απλές ή σύνθετες, για όσα μας ένωναν ανέκαθεν ή στιγμιαία μας χώρισαν, μα κυρίως η παρουσία και η πολύτιμη “συγκυβέρνηση” τους, στα εύκολα και στα δύσκολα, στα όμορφα και στα άσχημα.

Και βεβαίως όλη η υπόλοιπη “ομάδα”, 40 και πλέον στον αριθμό, η επιτυχία είναι ο καρπός της δικής τους επιμονής και σκληρής δουλειάς. Είναι αυτοί, οι άνθρωποι γύρω μας, οι επιλογές μας, η “ομάδα” μας, το πιο ισχυρό κίνητρο, το μαγικό συστατικό.

 

Αγαπημένο απόφθεγμα

“Μέχρι να ανοίξεις τα φτερά σου, δεν έχεις ιδέα πόσο μακριά μπορείς να πετάξεις.” Ναπολέων

Η Manitaras Group

H Manitaras Group είναι όμιλος εταιριών.

Περιλαμβάνει την Manitaras Bros Ltd, την Manitaras Investments Ltd, την Manitaras Aviation Ltd και την FlyUnique Ltd.

Η Manitaras Bros Ltd ιδρύθηκε το 2014 και δραστηριοποιείται στο χώρο μαζικής εστίασης αριθμώντας σήμερα τρεις μονάδες (Alchemies, Glykopolis, Joel) ενώ σύντομα θα προχωρήσει και στην κατασκευή τέταρτης μονάδας, δεύτερου Alchemies στην περιοχή Κιτίου.

Η Manitaras Investments Ltd ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στον τομέα επένδυσης ακινήτων.

Η Manitaras Aviation Ltd ιδρύθηκε το 2017 και δραστηριοποιείται στην αεροπορική βιομηχανία. Είναι ιδιοκτήτρια εταιρεία ενός υπερσύγχρονου δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA-42 TwinStar. Το αεροσκάφος στην παρούσα φάση χρησιμοποιείται για εκπαίδευση επαγγελματιών πιλότων. H FlyUnique Ltd ιδρύθηκε το 2018 σε συνεργασία με την Aviator Flight Centre και στο εταιρικό στρατηγικό πλάνο της περιλαμβάνεται η δημιουργία της πρώτης μίνι αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο που θα προσφέρει υπηρεσίες ιδιωτικής ναύλωσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »