Business stories

Κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος ταξιδεύοντας σε όλες τις χώρες

Ο Johnny Ward πέρασε 10 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, επισκέπτοντας και τις 197 χώρες του πλανήτη – καταφέρνοντας να βγάλει 1 εκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Ο 33χρονος Ward ξεκίνησε να ταξιδεύει με ένα κανονικό ποσό χρημάτων και είχε στόχο να βγάλει χρήματα, με σκοπό να αποδείξει ότι τα ταξίδια και τα χρήματα δεν χρειάζεται να είναι exclusive. Και, σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθένας μπορεί να επιτύχει παρόμοια αποτελέσματα.

Όταν ξεκίνησε για την αποστολή του σε όλο τον κόσμο, ο Ward δεν είχε ακόμη αρκετά χρήματα για ένα αεροπορικό εισιτήριο. Έτσι αποφάσισε να συμμετέχει σε μία ιατρική έρευνα σε νοσοκομείο στην Ιρλανδία. Οι γιατροί έπρεπε μέσα πέντε εβδομάδες να δοκιμάσουν ορισμένα φάρμακα και στο τέλος κέρδιζαν χρηματικά κεφάλαια για να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη και να διδάξουν αγγλικά.

Από εκεί, ο Ward ξεκίνησε το blogging και προσπάθησε να κερδίσει followers. Στη συνέχεια, επέκτεινε το ιστολόγιό του σε μάρκα πολυμέσων με 100 διαφορετικούς ιστότοπους και στο τέλος κατάφερε να κερδίσει χρήματα από διαφημιστικά έσοδα σε όλες τις διαφορετικές τοποθεσίες του.

«Έπρεπε να είμαι αρκετά επιμελής για να βγάλω το laptop μου και να δουλέψω τα βράδια όταν βρισκόμουν στη Μογγολία ή στο Καζακστάν ή την Αιθιοπία», δήλωσε ο Ward στην Telegraph. «Πέρασα δύσκολες στιγμές, έχοντας τη δουλειά και τα ταξίδια ταυτόχρονα, χωρίς να γνωρίζω αν θα αυτό που κάνω θα αποδώσει ή όχι».

Στη συνέχεια, πριν από δύο εβδομάδες, ο Ward επισκέφθηκε την τελευταία χώρα στον κατάλογό του: Τη Νορβηγία. Κι αποφάσισε να γιορτάσει το επίτευγμα του με σαμπάνια και αγαπημένους του φίλους στον Αρκτικό Κύκλο.

«Όταν οραματίζεσαι το μονοπάτι που θες να ακολουθήσει και κάθε επιλογή που κάνεις προσπαθεί να σε φέρει εκεί, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει».

Σχετικά νέα

X
Translate »