Stories

Λάμπρος Καλλένος: Ένα παιδάκι που νίκησε τον θάνατο τρεις φορές (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.

Η μέρα αυτή συγκαταλέγεται πλέον στις σημαντικότερες μέρες της ζωής μου.

Είναι η μέρα που γνώρισα έναν τεράστιο μαχητή, τον Λάμπρο Καλλένο. Ο Λάμπρος, έγινε πριν από μερικές μέρες 6 χρονών, και με αφορμή τα γενέθλια του πήγαμε στο Ισραήλ και τον συναντήσαμε.

Έχει διαγνωστεί με μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια, με την ονομασία Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν ζωτικά όργανα του σώματος, όπως πνεύμονες, καρδιά,συκώτι κτλ. Η ασθένεια αυτή είναι τόσο σπάνια, που μόνο άλλα 3 παιδάκια σε όλο τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με την ίδια, και ακόμα 18 ενήλικες, πολλοί από τους οποίους δεν τα έχουν καταφέρει τελικά.

Πλήρης θεραπεία δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα, ο αριθμός των γιατρών που ειδικεύονται σε αυτή είναι πολύ περιορισμένος, ενώ η φαρμακευτική αγωγή βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, στην παρούσα φάση. Μόλις πριν από δύο μήνες, η κατάσταση του Λάμπρου Καλλένου παρουσίασε υποτροπή με αποτέλεσμα να του χορηγηθεί μια δραστική ουσία η Thalidomide, που χρήζει ωστόσο ιδιαίτερης παρακολούθησης, αφού είναι το φάρμακο το οποίο προκάλεσε την μεγαλύτερη «ιατρική τραγωδία» στην ανθρωπότητα, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Στην περίπτωση του Λάμπρου, φαίνεται πως το συγκεκριμένο φάρμακο λειτούργησε θετικά ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ! Αυτό μας τόνισαν οι γιατροί που είδαμε πηγαίνοντας στο Ισραήλ, πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι απρόβλεπτη. 

 «Δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι το φάρμακο που ενήργησε ή η δύναμη του Λάμπρου»  μας είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και Διευθυντής στο «Sheba»,  Yitshak Kreiss.

Και όταν λέμε δύναμη, το εννοούμε απόλυτα! Είναι πραγματικά, και χωρίς υπερβολές, το πιο θετικό πλάσμα που έχω γνωρίσει ποτέ!

Ένα παιδάκι που αν και έχει περάσει ολόκληρη την ζωή του μέσα στο δωμάτιο ενός παιδικού νοσοκομείου σε μια ξένη χώρα, που αν και οι γιατροί για 3 φορές είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά πιστεύοντας πως ήρθε το τέλος, καταφέρνει να δώσει δύναμη και ενέργεια σε όλους.

Πηγή ζωής, πηγή δύναμης, μια ανεξίτηλη αισιοδοξία! Αυτό είναι ο Λάμπρος που εγώ γνώρισα! Το πρόσωπο που είδα δεν σου θυμίζει με τίποτα το μικρό παιδάκι που παλεύει και τον Γολγοθά που ανεβαίνει καθημερινά! 

«Το σώμα του Λάμπρου είχε φτάσει σε κατασταση σήψης σε σημείο που όταν τον πλησίαζαμε μύριζε άσχημα» μου εξομολογήθηκε ο πατέρας του, σοκάροντάς με!

Κι όμως αν και το σώμα του «πέθαινε», η ψυχή του ζούσε και ήθελε να ζήσει ακόμα παραπάνω! Και τα κατάφερε! Και σήμερα μας δίνει μαθήματα ζωής!

Μαθήματα ζωής, μας δίνουν επίσης και οι δύο του γονείς, ο Παντελής και η Χριστίνα, που στέκονται δίπλα του σαν φύλακες άγγελοι. Δύο γονείς που έχουν θυσιάσει τα πάντα, ολόκληρη τους τη ζωή και έχουν γίνει μία γρόθιά, με ένα και μόνο σκοπό,να σώσουν τον μικρό τους άγγελο. 

Στο Ισραήλ γνώρισα επίσης και την Λίζα, την αδερφή του Λάμπρου, που αν και μόνο 8 ετών,  κατανοεί απόλυτα την κατάσταση και μεγαλώνει μακριά από την οικογένειά της, αφού μενει μόνιμα με τη θεία της στην Κύπρο.

Ό,τι και να πω θα για όλους τους είναι λίγο! Αγάπη, αγάπη, αγάπη! Παντού αγάπη! Αυτό κρατάω εγώ την τόση αγάπη!

Μιλώντας με τον πατέρα του, όταν μου εξιστορούσε όλα αυτά που έζησαν τον ρώτησα «Από που αντλείτε όλη αυτή τη δύναμη που βλέπω;» «Όταν γνωρίσεις τον Λάμπρο μου είπε, θα καταλάβεις!»

Την φράση αυτή την επανέλαβε πολλές φορές… Πόσο δίκιο είχε τελικά!

Και να που ήρθε η ώρα να το πω κι εγώ….

Αυτός λοιπόν, είναι ο δικός μου σούπερ ήρωας, ο σούπερ Λάμπρος, που με τις δικές του μαγικές  δυνάμεις έχει νικήσει τον θάνατο τρεις φορές!

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »