Αναπτυξιακά Έργα

Τρικλοποδιές εκ Λεμεσού για την ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας – Κύριε Αναστασιάδη θυμηθείτε τι υποσχεθήκατε στον κόσμο της Λάρνακας

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τον τελευταίο μήνα έχει ξεκινήσει μια οργανωμένη προσπάθεια από πολλούς και διάφορους για το θέμα της μεγάλης ανάπτυξης λιμανιού μαρίνας στην πόλη μας. Μια προσπάθεια η οποία έχει την πηγή της από τη Λεμεσό με αποτέλεσμα η διαδικασία αξιολόγησης της πρότασης των Ισραηλινών επενδυτών να πηγαίνει από παράταση σε παράταση με την κατάληξη να είναι γνωστή αφού την έχουμε βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν…το ναυάγιο και πτου απ’ την αρχή.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Αρχικά ήταν ο σύνδεσμος ναυτικών πρακτόρων ο οποίος εξέφρασε τις δικές του ”ανησυχίες” για το μέλλον του λιμανιού όπου μάλιστα υπήρξε και μια έντονη λογομαχία με τον κ. Βύρα στο ραδιόφωνο Active  όπου ο Δήμαρχος της πόλης μας απάντησε σε έντονο ύφος δηλώνοντας μάλιστα πως είναι καιρός να σταματήσουν όλα αυτά τα παιχνίδια εις βάρος της πόλης μας.

 

Το 2ο ζεστό ενδιαφέρον ήρθε από το Βουλευτή ΔΗ.ΚΟ Λεμεσού Πανίκο Λεωνίδου ο οποίος σε ομιλία του για τον προυπολογισμό της Αρχής Λιμένων με πρόσχημα τη λανθασμένη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού, στην ουσία κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφαση της για ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λάρνακας κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση των Βουλευτών Λάρνακας κ. Ανδρέα Ζαχαρίου και Αννίτας Δημητρίου.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων.

Gepostet von Panikos Leonidoub am Samstag, 23. März 2019

 

Το ΕΒΕΛ Λεμεσού πλέον και ΕΒΕΛ Λάρνακας 

Η 3η κίνηση εκ Λεμεσού για το ”καλό” της πόλης μας ήρθε από το ΕΒΕΛ Λεμεσού το οποίο απ’ ότι φαίνεται έχει λύσει όλα τα θέματα της πόλης του και τώρα ασχολείται με την ανάπτυξη της Λάρνακας.  Σε σημερινό (02/04/2019) δημοσίευμα η εφημερίδα Φιλελεύθερος επικαλούμενο πηγές του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας αποκαλύπτει πρωτοβουλία του ΕΒΕΛ Λεμεσού ώστε να πείσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ανακόψουν με πρόταση νόμου την επένδυση που αφορά την ανάπτυξη λιμανιού μαρίνας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα το ΕΒΕΛ Λεμεσού συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ενώ λίαν συντόμως επίκεινται και συναντήσεις με τα υπόλοιπα κόμματα όπου και δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που ανακοπεί η όλη διαδικασία οι ναυτικοί πράκτορες δεν θα αυξήσουν τις τιμές που χρεώνουν στο λιμάνι Λεμεσού.

Ήδη η πόλη της Λάρνακας είναι ”καζάνι που βράζει καθώς εκλαμβάνουμε αυτήν την κίνηση του ΕΒΕΛ Λεμεσού ως ύπουλη και ως κτύπημα κάτω απ’ τη μέση και ασφαλώς δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές” προειδοποίησε πηγή του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας στο εν λόγω δημοσίευμα το οποίο παρουσιάζουμε αυτούσιο πιο κάτω.

 

Άπαντες να σταθούμε απέναντι

Βλέποντας τα πιο πάνω είναι ευδιάκριτη η προσπάθεια που γίνεται από οργανωμένους φορείς της Λεμεσού για να ναυαγήσει η διαδικασία που βρίσκεται εξέλιξη. Είναι η στιγμή που η πόλη μας μας χρειάζεται ενωμένους όσο ποτέ και να σταθούμε απέναντι στα ύπουλα χτυπήματα που δεχόμαστε. Είναι πλέον εμφανές ότι οι εκ Λεμεσού συμπολίτες μας δεν θέλουν τη Λάρνακα να σηκώσει κεφάλι καθώς θα είναι ο πρώτος σημαντικός ανταγωνιστής της.

Καλούμε όλους τους οργανωμένους φορείς, τους παράγοντες της πόλης μας αλλά και τον κόσμο να σταθούμε και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.  Είμαστε έτοιμοι ανα πάσα στιγμή για οποιαδήποτε κινητοποίηση μας καλέσει ο Δήμος Λάρνακας.

Τέλος θα παραπέμψουμε στα λόγια που είπε ο κος Αναστασιάδης στα εγκαίνια του Radisson Blu τον περασμένο Οκτώβριο…Με τη λήξη της θητείας μου η Λάρνακα θα έχει άλλη όψη, αυτήν που ονειρεύεστε. Κύριε Αναστασιάδη σε ενημερώνουμε ότι η πόλη που ονειρευόμαστε έχει και λιμάνι και μαρίνα….

Σχετικά νέα

X
Translate »