Αναπτυξιακά Έργα

Εργασίες ανάπλασης για αναβάθμιση Μαρίνας Λάρνακας

Ο έμπειρος πλοίαρχος Πάρης Δημητρίου με πολυετή πείρα στο εμπορικό ναυτικό, βρίσκεται σήμερα στη νευραλγική θέση του operation manager στο μεγάλο έργο της Μαρίνας Λάρνακας. Σε συνέντευξη του στο «Φ» και τέσσερις μήνες πριν την ανάληψη του έργου από την Kiteon Ocean Holdings, θυμίζει τις φάσεις του μεγαλύτερου έργου το οποίο θα αποπερατωθεί στην πόλη του Ζήνωνα. Διαβεβαιώνει για τη διατήρηση της ιστορικότητας της περιοχής και καθησυχάζει τους ιδιοκτήτες σκαφών, οι οποίοι δυνατό να επηρεαστούν από τα έργα που θα κατασκευαστούν. 

 

Κύριε Δημητρίου, πώς θα συμβάλετε στη διεκπεραίωση των εργασιών για τη Μαρίνα Λάρνακας; Θυμίστε μας τις φάσεις του έργου και από πού θα αρχίσουν οι επερχόμενες αλλαγές.

Είμαι πλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού, με 17 χρόνια θαλάσσιας εμπειρίας σε διάφορα είδη πλοίων. Επιπλέον, έχω στο ενεργητικό μου 5 χρόνια εμπειρίας σε θέματα πλοιοδιαχείρησης ως Αρχικαπετάνιος και Διευθυντής στον ναυτιλιακό τομέα. Έχω ασχοληθεί με το yachting για αρκετά χρόνια και έχω λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις, σχετικές με το yachting. Επιπλέον, δημιούργησα ισχυρούς δεσμούς με το yachting, κάτι το οποίο θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της Μαρίνας Λάρνακας.

Όπως ήδη γνωρίζετε, η εταιρεία Kition Ocean Holdings θα ενεργεί ως ανάδοχος από την 1η Απριλίου 2022, έπειτα από τη συμφωνία παραχώρησης του έργου της ανάπλασης και διαχείρισης της Μαρίνας Λάρνακας, από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στόχος της 1ης φάσης, είναι η δημιουργία όλων των υποδομών, όπως η εκβάθυνση της Μαρίνας, η επέκταση του κυματοθραύστη, η ανάπλαση της αποβάθρας και η δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων 200 και πλέον κλινών. Στην πρώτη φάση περιλαμβάνονται, επίσης, η δημιουργία νέας αίθουσας επιβατών, από όπου οι επιβάτες θα μπορούν να μεταβαίνουν απευθείας στο κέντρο της πόλης, η δημιουργία πάρκου και απρόσκοπτων εισόδων προς τη Μαρίνα, καθώς και η κατασκευή δρόμου που θα συνδέει τη Μαρίνα με το Λιμάνι της Λάρνακας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο PHILENEWS.COM

Σχετικά νέα

X
Translate »