Αλέξανδρος Ηλία

Αν δεν βαρούν τα……………σου μην κατέλθεις Δήμαρχος Λάρνακας γιατί θα επηρεάσεις τα παιδιά μας

Toυ Αλέξανδρου Ηλία

alexandros

Ενδεχομένως ο τίτλος του άρθρου να προκαλεί, όμως στην πόλη μας είναι καιρός επιτέλους να μιλήσουμε με διαφορετικό τόνο γιατί κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους.

Ήδη δειλά δειλά εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο για τις Δημαρχιακές και απ΄ ότι φαίνεται η μάχη της καρέκλας στον 6ο όροφο του Δημαρχείου θα έχει αρκετούς μνηστήρες. Όλοι βιώσαμε τον ξεπεσμό της πόλης μας με τα τελευταία γεγονότα, τόσο με το Δήμαρχο όσο και με το Δημοτικό Γραμματέα. Γεγονότα που στιγμάτισαν την πόλη μας (ανεξάρτητα από τις αποφάσεις του Δικαστηρίου) και την πήραν πίσω σε μια εποχή που όλοι ανέμεναν να πάρει μπρος με τα Ευρωπαϊκά κονδύλια (18,000,000) και διάφορα μέτωπα που είχε ανοιχτά. Οι 2 τους αποτελούσαν τις κινητήριες δυνάμεις στο Δήμο και σε ένα μεγάλο βαθμό η λειτουργία του Δήμου περνούσε απ´ τα χέρια τους.

Η Δημαρχία Λουρουτζιάτη μας δίδαξε πολλά καθώς πολλοί πίστεψαν σε αυτόν και πρέπει ο καθένας μας πριν να βάλει τον σταυρό του στις επερχόμενες εκλογές, να σκεφτεί διπλά και τριπλά και να βάλει έστω για μια φορά τα κομματικά στην άκρη και να ψηφίσει αυτόν που θα πάρει την πόλη μας εκεί που της αξίζει. Κάτι που δικαιούται τόσο αυτή όσο και ο κόσμος της.

Τον τελευταίο χρόνο γίναμε μάρτυρες γεγονότων τα οποία ήταν πρωτόγνωρα. Στην αρχή είχαμε τη δικτατορική έλευση των εταιρειών υδρογονανθράκων στο λιμάνι μας και εν συνεχεία το παίζω ξιπαίζω από τον κο Λουρουτζιάτη,  μέχρι που φτάσαμε στην επική δήλωση του ΠτΔ ”εν θα μας πουν οι Σκαλιώτες τι εννα κάνουμε” και με συνοπτικές διαδικασίες να διώξει απ’ το προεδρικό σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακόμη και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30/07/2016 χθες πήγε στα σκουπίδια με την απόφαση του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων να δώσει παράταση στις εταιρείες αγνοώντας παντελώς την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Τουλάχιστο αν ελπίσουμε ότι θα προχωρήσει η διαδικασία εξευρεσης επενδυτή για τη μαρίνα και το λιμάνι)

Ο κόσμος της πόλης μας δεν είναι κόσμος από άλλη χώρα, δεν είναι κόσμος τρίτης κατηγορίας και έχει το δικαίωμα να οραματίζεται για την πόλη του και κανείς δεν μπορεί να του στερεί το δικαίωμα να ζήσει σε μια πόλη αρμονική με ευκαιρίες εργασίας, καθαρή και φυσικά σεβαστή από την πολιτεία. Μιλάμε για την αρχαιότερη πόλη της Κύπρου και μόνο απ’ αυτό το στοιχείο πρέπει ο κόσμος της να έχει πυγμή και να διεκδικεί.

 

Να περάσουμε όμως και στο κομμάτι υποψήφιοι. Είναι καιρός πλέον η πόλη να αποκτήσει ένα Δήμαρχο που να ενεργεί και να λειτουργεί προς όφελος της και πάνω απ’ όλα να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ. Είναι καιρός η πόλη να νιώσει πως στο τιμόνι της έχει έναν πραγματικό καπετάνιο που θα οδηγήσει το καράβι σε νέους όμορφους προορισμούς.

Είτε Βύρας ονομάζεται, είτε Λούης, είτε Γιαννής, είτε Κωστής, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να κατανοήσουν ότι θα διεκδικήσουν ίσως την πιο σημαντική Δημαρχία της πόλης και πρέπει να κατανοήσουν ότι ο κόσμος δεν αρκείται πλέον στα λόγια και στις εξαγγελίες. Θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά στα καυτά θέματα της πόλης. Αυτή είναι η Δημαρχία που πρέπει η Λάρνακα να βγει από το ψυγείο και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της που είναι πολλά. Σίγουρα οι ξένοι επενδυτές που είναι σήμερα στην πόλη κάτι είδαν σ’ αυτήν και την επέλεξαν για να επενδύσουν.

Ο νέος Δήμαρχος όποιος και να είναι, επιβάλλεται να είναι με τον κόσμο της πόλης και να διεκδικεί τα αυτονόητα. Φτάνει πλέον η Λάρνακα μας να είναι το πιόνι του κάθε κόμματος και της εκάστοτε Κυβέρνησης και αν μας είναι τόσο δύσκολο να το πράξουμε, η Λεμεσός απέχει μόνο 40 λεπτά και μπορούμε να πάμε για ιδιαίτερα μαθήματα στο πως βάζεις πάνω απ΄ όλα την πόλη σου και λειτουργείς προς όφελος αυτής και των δημοτών της.

Δεν θα μακρυγορήσω περισσότερο και θα κλείσ με τον τίτλο του άρθρου….ο οποίος είναι αυστηρό μήνυμα προς αυτούς που θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία της πόλης μας.

Αν δεν βαρούν τα……………σου μην κατέλθεις Δήμαρχος Λάρνακας γιατί θα επηρεάσεις τη ζωή τόσο εμάς όσο και των παιδιών μας. Από καρεκλάκηδες και κομματικοποιημένους μπουχτίσαμε, θέλουμε επιτέλους έναν Δήμαρχο Λάρνακας.

ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ Η ΛΑΡΝΑΚΑ

Σχετικά νέα

X
Translate »