Αλέξανδρος Ηλία

14/03/2021 – Η ημέρα που η Λάρνακα άρχιζε να αλλάζει και να μας αρέσει

14/03/2014: Η ημέρα που η Λάρνακα άρχισε να αλλάζει και να μας αρέσει…

14/03/2014
Το τηλέφωνο μου χτυπά και βλέπω έναν άγνωστο αριθμό και απαντώ.
Στην άλλη γραμμή μια φωνή γνωστή να μου λέει. Ναι ο Αλέξανδρος. Απαντώ ναι ο ίδιος. (Να σημειώσω ότι 3-4 μέρες πριν είχα συναντήσει τον κ. Μητσόπουλο σε εγκαίνια καφετέριας)
Αλέξανδρε μου χαίρεται, ο Τάσος Μητσόπουλος είμαι. (αμέσως με πιάνει ένα περίεργο συναίσθημα γιατί το να σε καλεί ο Υπουργός Άμυνας δεν είναι κατι συνηθισμένο). Στην ουσία δεν πέφτει εύκολα σε τέτοιο επίπεδο ένας υπουργός να πάρει τηλ έναν άγνωστο, απλό πολίτη, εκτός κι αν είναι πάστας Μητσόπουλου.
….Και συνεχίζει…Αγαπητέ έχω ακούσει ότι πίσω από τη σελίδα στο facebook ”Η Λάρνακα αλλάζει και μας αρέσει” είσαι εσύ. Tου απαντώ ναι και μου δίνει συγχαρήτήρια.
Του λέω μα δεν έκανα κάτι. Μου λέει, ακόμη δεν κατάλαβες πόσο σημαντικό είναι αυτό που έκανες. Έκανες το Σκαλιώτη να σεβαστεί και να δει με θετική πλευρά την πόλη του και αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον (μέχρι εκείνη την ημέρα η σελίδα είχε συγκεντρώσει 7000 likes σε 10 μέρες με 3 αναρτήσεις μόνο)
Θέλω να μου κάνεις μια χάρη μου λέει. Να βρεις τον τρόπο να την κρατήσεις ζωντανή και να την αναπτύξεις. Του απαντώ κ. Υπουργέ εγώ στην πλάκα την έκανα και δεν έχω χρόνο να αφιερώσω για αυτό, τουλάχιστο σε καθημερινό επίπεδο.
Μου απαντά. Αγαπάς τη Λάρνακα και σε θυμάμαι όταν μου έστελνες μηνύματα όταν ήμουν βουλευτής και σπούδαζες και αφορούσαν την πόλη μας (εκεί μένω άναυδος που θυμόταν). Είμαι σίγουρος ότι θα την κρατήσεις και θα δημιουργήσεις κάτι ωραίο για την πόλη μας σε αυτό το κομμάτι, της ενημέρωσης και της επικοινωνίας και είναι και μέρος της δουλείας σου απ ότι γνωρίζω. Κάνε μου το σαν χάρη.
Εντάξει κ. Υπουργέ του απαντώ, θα το προσπαθήσω όσο μπορώ.
Μετά από 8 ημέρες έφυγε για το μεγάλο ταξίδι και εκείνη την ημέρα ορκίστηκα στον εαυτό μου να κάνω την επιθυμία του πράξη και να κρατήσω την υπόσχεση μου. Μετά το Η Λάρνακα Αλλάζει ήρθε το City of Larnaka και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τα τοπικά μου μέσα που δημιούργησα μέσα από αγάπη για την πόλη μας πλέον είναι στην καθημερινότητα μας. Σήμερα, 7 χρόνια μετά νιώθω ήρεμος που κράτησα το λόγο μου στη μνήμη αυτού του σπουδαίου ανθρώπου και περήφανος που τα τοπικά μου μέσα ίσως σήμερα να είναι εκεί λόγω αυτού του τηλεφωνήματος.
Μένει ένα ανεκπλήρωτο μου (ακόμα) όνειρο το οποίο θεωρώ χρέος μου απέναντι σε αυτό το τηλεφώνημα και το οποίο ευελπίστώ μια μέρα να το εκπληρώσω.
Δεν σε γνώρισα σε προσωπικό επίπεδο όμως μαζί μιλήσαμε για ώρες ηλεκτρονικά για τα θέματα της πόλης μας κατα τα φοιτητικά μου χρόνια και δεν θα ξεχάσω πως ποτε μα ποτέ δεν άφηνες τίποτα που να μην το απαντήσεις.
Κάθε χρόνο όμως τέτοια μέρα αυτή η ανάρτηση να ανεβαίνει στον λογαριασμό μου για να θυμίζω σε όλους (μέσα από τη δική μου εμπειρία) το επίπεδο που είχες ως άνθρωπος/πολιτικός αλλά και το ότι αυτό που σήμερα καθημερινά είναι στη ζωή των δημοτών μας, έχει σίγουρα τη δική σου συμβολή (ίσως και τη μεγαλύτερη).
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ – Ο τελευταίος των ρομαντικών.
Σ´ ευχαριστώ για το τηλεφώνημα…
*Το συγκεκριμένο κείμενο και η αναφορά στον κ. Μητσόπουλο αναρτάται κάθε χρόνο τέτοια μέρα καθώς θέλω κάθε χρόνο να γνωρίζει ο κόσμος τη συμβολή και την επιρροή που είχε αυτός ο άνθρωπος στην τοπική κοινωνία της Λάρνακας.

Σχετικά νέα

X
Translate »