Γενικά

Δεν θα μείνει ούτε και φέτος μαθητής χωρίς πρόγευμα

Με ανακοίνωση του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, δηλώνει πως για ακόμη μια χρονιά θα προσφέρεται δωρεάν πρόγευμα σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Οι δικαιούχοι μαθητές επιλέχθηκαν με τέτοιο τρόπο που διασφαλίζει ότι το έχουν πραγματικά ανάγκη και η οικογένεια τους δεν είναι σε θέση να τους προσφέρει αυτό το βασικό αγαθό. Το Υπουργείο διαβεβαιώνει πως η παράδωση του προγεύματος στους δικαιούχους μαθητές θα γίνεται με διακριτικότητα και προπάντων σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε μαθητή.

Κατα τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, το δωρεάν πρόγεμα προσφέρεται από όλα τα κυλικεία των σχολείων ή από άλλους προμηθευτές όταν στο σχολείο δεν υπάρχει κυλικείο. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα παρέχεται πρόγευμα σε είδος από ιδιώτη χορηγό.

Το κόστος του προγράμματος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με την αξιοποίηση σχετικού κονδυλίου και χρηματικές δωρεές ιδιωτών χορηγούν. Το Υπουργείο απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε αυτούς τους χορηγούς για την προσφορά τους.

Τέλος, το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι “στην ανθρωπιστική αυτή αλυσίδα προσφοράς βοήθειας, καθοριστική είναι η συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού των σχολείων, των σχολικών εφορειών, των κυλικειαρχών, των συνδέσμων γονέων και άλλων φορέων, που αναλαμβάνουν το διαδικαστικό μέρος του όλου προγράμματος και το διεκπεραιώνουν με επιτυχία”.

 

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »