ΠΡΟΣΩΠΑ

Της έδωσαν ώρες ζωής στην Κύπρο, της χάρισαν ζωή στο Ισραήλ (video)

Τη δική της ιστορία, πως από θαύμα, όπως λέει η ίδια και ο σύζυγός της, ζει σήμερα, εξιστόρησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Μαρία Χρυσοστόμου από τη Λάρνακα.

Μαζί με τον σύζυγό της, επίσης από τη Λάρνακα, Χάρη Χρυσοστόμου, περιέγραψαν μια περιπέτεια ζωής που ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο, όταν οι γιατροί στην Κύπρο δεν διέγνωσαν ποτέ από ποια ασθένεια έπασχε.

«Ξύπνησα ένα πρωί με έντονη αστάθεια, με δυσκολία σε ομιλία και κατάποση. Γιατρός είπε να κάνουμε διάφορες εξετάσεις, χωρίς διάγνωση. Έκανε συγκεκριμένη θεραπεία με ελάχιστη βελτίωση.

Σε 2 μέρες, η κατάσταση εξελίχθηκε ραγδαία. Δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Στις 5 Απριλίου εισήχθηκε στη ΜΕΘ, χωρίς να ξέρει τι είχε. «Παρέμεινα αβοήθητη», λέει η ίδια.

«Η Μαρία παρέμεινε αδιάγνωστη. Έμεινε παράλυτη από το κεφάλι μέχρι τα κάτω άκρα. Άρχισε να παραλύει και το αναπνευστικό. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να της δώσουν ανάλογη θεραπεία. Όταν παρέλυσε το αναπνευστικό, από το ίδιο βράδυ, ανακοίνωσαν ότι η Μαρία είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ότι ήταν θέμα ωρών να επέλθει το μοιραίο», είπε ο σύζυγός της.

«Δεν πιστεύαμε σε αυτό που ακούγαμε. Ότι θα χάσουμε τον άνθρωπό μας. Το επόμενο πρωί πήραμε ιερέα να την κοινωνήσει και να φύγει από κοντά μας…».

«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές ώρες, βρέθηκε ένας άνθρωπος που είπε “Χάρη μη χάσεις την ελπίδα σου”. Απευθύνθηκα στο Υπουργείο, με γραπτό μήνυμα στη ΓΔ του Υπουργείου, η οποία είναι ο άνθρωπος κλειδί», συμπληρώνει ο ίδιος.

Από τις 6 μέχρι τις 10 του επόμενου μήνα δώσαμε μεγάλη μάχη να πάμε στο Ισραήλ, ήταν δική μας επιλογή, σημειώνει ο Χ. Χαραλάμπους.

«Το αποτέλεσμα για εμάς είναι ένα θαύμα. Στην Κύπρο μάς έλεγαν ότι η Μαρία θα πεθάνει..».

«Πλέον είμαι μια χαρά, εργάζομαι, οδηγώ. Επέστρεψα στην καθημερινότητά μου», δηλώνει η ίδια. «Ήθελαν να μου αφαιρέσουν τα μηχανήματα, χωρίς να έχουν κάποια διάγνωση», αναφέρει η ίδια.

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »