Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Σήμερα η υπογραφή συμβολαίων για τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων

Οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων, ένα αίτημα του Δήμου που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, θα αρχίσουν εντός των επόμενων ημερών.

Σήμερα αναμένεται να υπογραφούν τα συμβόλαια με την κατασκευάστρια εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά για τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο συμβόλαιο, θα παραδοθεί μέχρι την Ανοιξη του 2019.

Το νέο πρόσωπο της Πλατείας θα έχει υψηλής αισθητικής τοπιοτέχνιση, πλακοστρώσεις, πεζοδρομοποιήσεις, εγκατάσταση ειδικού φωτισμού και υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία έχει απαλλοτριωθεί μεγάλος ανοικτός χώρος, ο οποίος θα μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης για εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θα ταξιδεύουν στα Λεύκαρα.

Οι εργασίες για το νέο πάρκινγκ θα εκτελεστούν από τα Δημόσια Έργα τα οποία αναμένεται να παραδώσουν το έργο παραδοθεί μετά από δύο μήνες. Στο μεταξύ, ήδη στα Λεύκαρα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για ολοκλήρωση του  ημιτελούς εδώ και χρόνια Συνεδριακού Κέντρου και σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί, το κτίριο θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου.

Το Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει πέραν των 300 ατόμων, θα περιλαμβάνει χώρο για θεατρικές παραστάσεις, άλλους βοηθητικούς χώρους, ενώ στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη που θα λειτουργήσει για την ορεινή Λάρνακας.  Το κόστος που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το έργο ανέρχεται στις 550 χιλιάδες ευρώ και το ποσό θα εξασφαλιστεί από τα Διαθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σχετικά νέα

X
Translate »