Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Παίρνει άδεια οικοδομής το πιο ψηλό κτήριο της Λάρνακας

Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η έκδοση άδειας οικοδομής από το αρμόδιο τμήμα του δήμου για την ανέγερση του πιο ψηλού κτηρίου στη Λάρνακα, του 20ώροφου πύργου με τα πολυτελή διαμερίσματα στο τέρμα της λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου, στο τεμάχιο όπου ήταν το ξενοδοχείο Κίτιον.

Η εταιρεία που θ’ αναλάβει την ανέγερση του μοναδικού αυτού έργου, η Quality Group, σε συνεταιρισμό με την επενδυτική εταιρεία καναδικών συμφερόντων Newman Holdings, έχουν εξασφαλισμένα τα χρήματα που απαιτούνται για να ξεκινήσει το project, ένα ποσό γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ (τ’ όλο έργο θα κοστίσει πολύ περισσότερα), και περιμένουν την έγκριση της αίτησης που υπέβαλαν εδώ και αρκετούς μήνες για άδεια οικοδομής, προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες.

Το παλιό ξενοδοχείο «Κίτιον» κατεδαφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Εκπρόσωπος των ενδιαφερόμενων εταιρειών δήλωσε στον «Π» ότι η τελευταία ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα να προκύψουν θετικές εξελίξεις γύρω από το θέμα της άδειας οικοδομής.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα είναι έτοιμο το γραφείο πώλησης του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα στεγάζεται σε άλλο κτήριο επί της Γρ. Αυξεντίου στη Λάρνακα, όπου τ’ όλο project θα παρουσιάζεται σ’ ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από αγοραστές – επενδυτές από Κίνα, Μέση Ανατολή και Ρωσία για ν’ αγοράσουν διαμερίσματα.

Ο πύργος της Λάρνακας, που θα έχει μοναδική αρχιτεκτονική (δεν υπάρχει παρόμοιο κτήριο στην Κύπρο), θα ανεγερθεί σε στρατηγικό σημείο της πόλης, απέναντι από τον κεντρικό αστυνομικό σταθμό, σε πολύ κοντινή απόσταση από το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και το εμπορικό κέντρο. Η δε θέα που θα έχουν τα διαμερίσματα προς τη θάλασσα θα είναι απρόσκοπτη. Το κτήριο θα διαθέτει κι εκθεσιακό πολυχώρο για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων κι εκθέσεων. Σύντομα η Quality Group αναμένεται να παρουσιάσει τα εντυπωσιακά σχέδια του νέου κτηρίου.

Πηγή: politis.com

Σχετικά νέα

X
Translate »