Breaking News

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η νεαρότερη ερευνήτρια της NASA είναι Κύπρια και μάλιστα Σκαλιώτισσα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Tης Όλγας Κωνσταντίνου

Eιναι μόλις 18 χρόνων. Και όμως έχει ήδη πετύχει πολλά. Η Αλεξία Χιλμπερτίδου είναι το πιο μικρό σε ηλικία πρόσωπο, που συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΝΑΣΑ. Και συγκεκριμένα σε διερευνητική αποστολή πάνω από την Ανταρτική, ενω έχει ηδη αποκτήσει φήμη στην Νεα Ζηλανδία, όπου μένει. Η καταγωγή της είναι απο την Κύπρο και μίλησε για όλα όσα έχει πετύχει στον Alpha που την εντόπισε στην γενέτειρα της,  Λάρνακα.

“Ήμουν μέρος μιας ομάδας σε πτήση 10 ωρών και 30 λεπτών στο αεροπλάνο ΝΑΣΑ ΣΟΦΙΑ και έπρεπε να παρατηρώ το διάστημα και τους νέους πλανήτες, και τα αστέρια να μελετώ δηλαδή το διάστημα. ήταν μια απίστευτη ευκαιρία.”

Η επιλογής της χαρισματικής Αλεξίας ανάμεσα σε χιλιάδες νέους δεν ήταν τυχαία. Σε ηλικία 16 ετών δημιούργησε τον Οργανισμός Girl Boss, με στόχο να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τις γυναίκες να ασχοληθούν με τους τομείς της επιστήμης.

“Πιστεύω ότι λόγο του ότι προωθούσα το διάλογο γύρω από την επιστήμη την προώθηση της καινοτομίας και την αγάπη των νέων ανθρώπων για την επιστήμη, για αυτό νομίζω με έχουν επιλέξει”

ΚΥΠΡΙΑ-NASA

Το μπλογκ της,Girl Boss, έχει προσελκύσει 8,000 μέλη. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μπλοκ της Νέας Ζηλανδίας, ενω έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στην Αυστραλία.

“Πήγαινα επίσης σε επιχειρηματικούς διαγωνισμούς και πραγματικά δεν έβλεπα νέες γυναίκες να συμμετέχουν. Κι επίσης αν δούμε τον αριθμό των γυναικών σε όλο τον κόσμο που κατέχουν θέσεις Γενικών Διευθυντών μόνο το 4,1 % από τους κορυφαίους 15.000 Γενικούς Διευθυντές είναι γυναίκες και έτσι ήθελα να πραγματικά να ενθαρρύνω τις νέες γυναίκες να προχωρήσουν μπροστά και να αλλάξουν τα στατιστικά. και να γίνουν οι ίδιες “ηγέτες” στο μέλλον γυναίκες COs”

Παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει στο βιογραφικό της έχει πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό της από μεγάλους οργανισμούς της Νέας Ζηλανδίας. Μεσα απο παρουσιάσεις, σεμινάρια και εργαστήρια, μίλησε σε 20 τουλάχιστον χιλιάδες νέους, καθηγητές αλλά και επαγγελματίες, για την ισότητα των φύλλων στους τομείς της Επιστήμης της τεχνολογίας και των μαθηματικών.

“Οι νέες γυναίκες από όλο το κόσμο μπορούν να ενωθούν και να δουλέψουν μαζί, και να αγγίξουν τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες τους και να κάνουν πραγματικά την αλλαγή και να δείξουν ότι όλοι νέοι είναι ίσοι.”

ΚΥΠΡΙΑ-NASA

Οπως λέει στην κάμερα του Alpha, τα όνειρα και οι στόχοι της  δεν έχουν γεωγραφικά όρια και φυσικά, περιλαμβάνουν και την Κύπρο.

“Θα ήθελα πολύ να μεταφέρω το μήνυμα αλλά το κίνημα στην Κύπρο στη πατρίδα μου και πραγματικά να ενθαρρύνω τις γυναίκες όλου του κόσμου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες τους.”

Ενα κορίτσι που ξεχειλίζει από πάθος, έμπνευση και όραμα. Και στοχεύει να φτάσει πολύ ψηλά.Ψηλότερα απο οσο την ανέβασαν τα προγράμματα της ΝΑΣΑ.​

Σχετικά νέα

X
Translate »