Breaking News

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Μαρία Κυριάκου, σχολική ψυχολόγος, μας μιλάει για το Εκπαιδευτικό Κέντρο ”Μάθηση και Παιδί”

Γνώρισα τη Μαρία πριν μερικά χρόνια όταν κάναμε το μεταπτυχιακό μας στην Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολογία. Η Μαρία από τότε διατηρούσε το δικό της φροντιστήριο ως Ειδική Παιδαγωγός στη Λάρνακα το οποίο και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού! Άρα αντιλαμβάνεστε ότι εκτός από γνώσεις, διαθέτει και την απαραίτητη πείρα! Το «Μάθηση & Παιδί» προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες όπως Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Συμβουλευτική γονέων, Ειδική Εκπαίδευση αλλά και βοήθεια στο σχολικό διάβασμα σε παιδιά του Δημοτικού & του Γυμνασίου!

Πάμε λοιπόν να τη γνωρίσουμε καλύτερα!

 

Μαρία μου, ποιος ήταν ο λόγος που σε ώθησε να επιλέξεις το συγκεκριμένο επάγγελμα;

 Ο κυριότερος λόγος ήταν η αγάπη μου προς αυτά τα παιδιά/άτομα που χρήζουν στήριξης είτε εκπαιδευτικής, συμβουλευτικής αλλά και ότι άλλο χρειαστούν. Γνώμονας μου το ίδιο το ΠΑΙΔΙ.

 

Πόσα χρόνια διατηρείς το φροντιστήριο σου στη Λάρνακα;

Το κέντρο λειτουργεί τα τελευταία 12 χρόνια.

 

Πιστεύεις ότι οι Κύπριοι συνεχίζουν να είναι κάπως προκατελειμμένοι με τους ψυχολόγους; Ή θεωρείς πως έχουν αλλάξει τα πράγματα και δεν ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια σε ότι αφορά τα παιδιά τους;  

Γενικά σαν κοινωνία υπάρχουν taboo ως προς το επάγγελμα του ψυχολόγου ωστόσο τα τελευταία χρόνια ερχόμενοι σε επαφή με το κέντρο μου τότε ξεκαθαρίζουν την σημαντικότητα μας στην πορεία των παιδιών τους.

Ποια θα έλεγες πως είναι η μεγαλύτερη δυσκολία και πρόκληση στη δουλειά σου;

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι οι πολλές ώρες που πρέπει να θυσιάσουμε για αυτά τα παιδιά η πρόκληση όμως είναι η πρόοδος αυτών των παιδιών.

 

Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στη δουλειά σου τι θα ήταν αυτό;

Θα άλλαζα….. αγαπητή μου δεν θα άλλαζα τίποτα… έχω πλέον συνεργάτες συνοδοιπόρους στα όνειρα μου, υπαλλήλους υποστηρικτές του έργου… άρα δεν αλλάζω τίποτα από αυτά.

Μια απορία που την έχουν αρκετοί γονείς… Μετά από πόσες συνεδρίες ξεκινά να υπάρχει βελτίωση στο παιδί;

Εξαρτάται από την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού ξεχωριστά, δίνουμε σίγουρα τουλάχιστον 8 συνεδρίες περιθώριο.

Πες μας τρεις λόγους που αξίζει ένας γονιός να εμπιστευτεί το «Μάθηση & Παιδί!»

 

ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΠΡΟΟΔΟΣ

Το «Μάθηση & Παιδί» βρίσκεται στη διεύθυνση Μίκη Θεοδωράκη 13, στη Λάρνακα. Εάν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία στο τηλέφωνο 99 557 940!

Πηγή: zafeirenia.com

Σχετικά νέα

X
Translate »