Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Αρχίζουν οι εργασίες για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Λευκάρων

Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσουν  οι εργασίες για ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους «την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου θα υπογραφούν τα συμβόλαια με την κατασκευάστρια εταιρεία στην οποία κατακυρώθηκε η προσφορά για τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Λευκάρων. Αναμένεται ότι ο εργολάβος θα αρχίσει τις εργασίες εντός Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί στο συμβόλαιο, η πλατεία θα παραδοθεί μέχρι την Ανοιξη του επόμενου χρόνου».

Αφού ανέφερε ότι «η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας εκκρεμούσε εδώ και πολλά χρόνια» ο Δήμαρχος εξήγησε πως «οι κατασκευαστικές εργασίες υπολογίζεται να κοστίσουν ένα περίπου εκατομμύριο ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει αποκλειστικά από ευρωπαϊκά κονδύλια. Τα έργα θα περιλαμβάνουν τοπιοτέχνηση των χώρων της πλατείας, πεζοδρομοποιήσεις, πλακοστρώσεις, εγκατάσταση ειδικού φωτισμού και υπογειοποίηση όλων των υπηρεσιών, δηλαδή Υδατοπρομήθεια, ΑΤΗΚ και  ΑΗΚ» είπε και σημείωσε πως «το έργο θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν του Δήμου ενώ παράλληλα θα σεβαστεί πλήρως το περιβάλλον και την πλούσια αρχιτεκτονική των Λευκάρων».

Πρόσθεσε ότι «σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την κεντρική πλατεία έχει απαλλοτριωθεί ανοικτός χώρος, που θα μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες. Οι εργασίες για το νέο χώρο στάθμευσης αναμένεται να ξεκινήσουν από το Τμήμα Δημοσίων Εργων μέσα Φεβρουαρίου και θα παραδοθεί μετά από δύο μήνες» είπε και σημείωσε πως «την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκε στον εργολάβο το ημιτελές κτήριο, όπου προγραμματίζουμε να ανεγερθεί το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων».

Ο κ. Σοφοκλέους είπε ακόμα ότι «οι εργασίες για το Συνεδριακό Κέντρο ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, αφού σύμφωνα με το συμβόλαιο το κτίριο θα πρέπει να παραδοθεί μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου. Το Κέντρο θα μπορεί να φιλοξενήσει πέραν των 300 ατόμων, θα περιλαμβάνει χώρο για θεατρικές παραστάσεις, άλλους βοηθητικούς χώρους, ενώ στο ίδιο κτίριο θα στεγαστεί και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη που θα λειτουργήσει για την ορεινή Λάρνακας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «το κόστος που υπολείπεται για να ολοκληρωθεί το έργο είναι 550 χιλιάδες ευρώ (συν τον απαραίτητο εξοπλισμό)και το ποσό θα εξασφαλιστεί από τα Διαθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Συνεδριακό Κέντρο που θα ανεγερθεί είναι ένα έργο που η επαρχία Λάρνακας δεν έχει παρόμοιο και αναμένουμε ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού τόσο στην επαρχία μας όσο και στην Κύπρο γενικότερα».

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »