Breaking News

Αναπτυξιακά Έργα

Απαιτεί συντονισμό η απομάκρυνση αποθεμάτων πετρελαίου από τη Λάρνακα

Τα κρατικά αποθέματα πετρελαιοειδών και οι σχετικές εγκαταστάσεις έχουν απομακρυνθεί από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ενώ στην περιοχή παραμένουν τα αποθέματα πετρελαιοειδών, υγραερίου και ασφάλτου των ιδιωτικών εταιρειών, εκ των οποίων μόνο η άσφαλτος αποθηκεύεται σε κρατικές εγκαταστάσεις. Αυτό αναφέρει σε γραπτή απάντηση του προς τη Βουλή ο Υπουργός Εμπορίου Ενέργειας Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Οι διαδικασίες/εργασίες απομάκρυνσης των αποθεμάτων που διατηρούν στην περιοχή οι ιδιωτικές εταιρείες, αναφέρει ο κ. Λακκοτρύπης, παρακολουθούνται από Επιτροπή Παρακολούθησης στην οποία συμμετέχουν τα Υπουργεία ΕΕΒΤ, Εσωτερικών και οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών.  Το εγχείρημα αυτό απαιτεί το συντονισμό, τη συνεργασία και το έργο πολλών κρατικών Υπηρεσιών παράλληλα με τις εργασίες των ιδιωτικών εταιρειών, με σκοπό να επιτευχθεί ολοκληρωμένος σχεδιασμός, αδειοδότηση και κατασκευή όλων των απαιτούμενων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών κοινής ωφελείας όπως δρόμοι, αγωγοί, αγκυροβόλια κ.λπ., στην Ενεργειακή και Βιομηχανική Περιοχή Βασιλικού όπου θα μεταστεγαστούν.

Τα Υπουργεία ΕΕΒΤ και Εσωτερικών, υπογραμμίζει ο Γιώργος Λακκοτρύπης, στηρίζουν την προσωρινή μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών σε εταιρείες που ήδη έχουν εγκαταστάσεις στο Βασιλικό.

Παράλληλα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Γιώργου Περδίκη, ο Υπουργός ΕΕΒΤ αναφέρει πως το τερματικό υγρών καυσίμων της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών Λτδ (ΚΕΤΑΠ) το οποίο τερμάτισε τη λειτουργία του στις αρχές του 2016, έχει αποξηλωθεί.  Οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των υλικών ολοκληρώθηκαν τέλη Μαΐου 2017.

Σχετικά νέα

X
Translate »