Breaking News

ΠΡΟΣΩΠΑ

Αντρέας Τρικωμίτης: Ο σκληροτράχηλος πρωταθλητής Ευρώπης

Ο άλλοτε Παγκυπριονίκης του Judo μπαίνει στο ρινγκ για τη σπουδαιότερη μάχη της καριέρας του (μέχρι την επόμενη) και βγαίνει θριαμβευτής. Ανεβάζει την Κύπρο στο ψηλό βάθρο του νικητή και κάθε φορά που είναι απέναντι σε κάθε αντίπαλο, μεταμορφώνεται

  • Πρωταθλητής Ευρώπης στο ΜΜΑ τοποθετώντας την Κύπρο στο χάρτη των ΜΜΑ, ένα ταξίδι με αποτέλεσμα, πώς νιώθεις για αυτό;

Όταν από παιδί ξεκινάς να ασχολείσαι σοβαρά με τον πρωταθλητισμό και αγαπάς αυτό που κάνεις σίγουρα θα πετύχεις. θεωρώ ότι αν το θελήσεις πάντα υπάρχει συνέχεια γιατί μαθαίνεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που σου γίνεται βίωμα και η συνέπεια που σε διακατέχει λόγο πρωταθλητισμού σε ωθεί να προχωράς αφού δεν επαναπαύεσαι σε μετριότητες.

Θεωρώ ότι έφτασα σε ένα αρκετά ψηλό επίπεδο στο Judo συμμετέχοντας στην Ολυμπιάδα Νέων και πετυχαίνοντας να διακριθώ στους καλύτερους 16 του κόσμου.

Επιπλέον έχω κερδίσει μετάλλια εκπροσωπώντας την  Κύπρο μας σε κάποιες από τις μεγαλύτερες διεθνείς διοργανώσεις νέων στον κόσμο.

Ξεκινώντας δεν ήξερα ακριβώς που θα φτάσω όμως σίγουρα ήξερα ότι ήθελα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και το ίδιο ισχύει και για το Μ.Μ.Α.

Όταν πραγματικά δουλέψεις τόσο σκληρά τότε σίγουρα τα συναισθήματα ικανοποίησης και χαράς είναι πολύ πιο έντονα. Ένιωσα ότι όλοι οι κόποι και οι θυσίες μου δεν πήγαν χαμένα και η κατάκτηση του τίτλου Πρωταθλητή Ευρώπης (ISKA) με έκανε περήφανο.

  • Πόσο διήρκησε η προετοιμασία;

Για την κατάκτηση αυτού του Ευρωπαϊκού τίτλου η προετοιμασία μου διήρκησε 3 μήνες. Σε αυτό που κάνω χρειάζεται πολλή πειθαρχία, σκληρή προπόνηση και πολλές στερήσεις.

Επιπλέον συγκεκριμένο αυστηρό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και πολλή αυτοσυγκράτηση.

Στην καθημερινότητα μου είναι επάναγκες να έχω συνέπεια και συνέχεια χωρίς να υπάρχει καθόλου περιθώριο για οποιουδήποτε είδους δικαιολογία.

Κυριολεκτικά καθημερινά χύνεται αίμα στην προπόνηση γιατί προπονούμαι με αθλητές πολύ ψηλού επιπέδου.

  • Ήταν επίπονο και ποιοι ήταν δίπλα σου;

Είναι πραγματικά επίπονο να προετοιμάζεσαι για μεγάλους και βαρυσήμαντους αγώνες οι οποίοι θα σου χαρίσουν μεγάλους τίτλους. Το πρόγραμμα που ακολουθώ είναι αυστηρό και δύσκολο.

Η ώρα 9 το πρωί ξεκινούσα την πρώτη μου προπόνηση και τέλειωνα στις 10 το βράδυ την τελευταία μου προπόνηση.

Ο συνδυασμός των προγραμμάτων μου συμπεριλάμβανε 2 με 3 προπονήσεις την ημέρα 5 με 6 φορές την βδομάδα.

Δίπλα μου ήταν πάντα η οικογένειά μου οι προπονητές μου, η φιλενάδα μου καθώς επίσης και πάρα πολλής κόσμος που με αγαπά και με στηρίζει.

  • Η πιο δημοφιλής πολεμική τέχνη θα λέγαμε πλέον έχει και η Κύπρος έχει βρει τον εκπρόσωπό της, ποια η αντίδραση άλλων χωρών-εκπροσώπων, όταν μια μικρή Κύπρος εμφανίζεται με τόσες υψηλές επιδόσεις, τι σου λένε;

Διαβάστε την συνέχεια

Πηγή: healthnews.reporter.com

Σχετικά νέα

X
Translate »