Αναπτυξιακά Έργα

Ανάπλαση στο κέντρο της Λάρνακας

Τον Ιανουάριο του 2019 αναμένεται να είναι έτοιμο ένα από τα πλέον σημαντικά έργα που διεξάγονται αυτό το διάστημα στην πόλη του Ζήνωνα και αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Λαρνακέων.

Πρόκειται για την ανάπλαση του κεντρικού χώρου της Λάρνακας, που περιλαμβάνει σήμερα τον Δημόσιο Κήπο, το Δημοτικό Θέατρο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Το έργο συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο έγκρισής του από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα έργα ανάπλασης του χώρου άρχισαν στις 2 περασμένου Οκτωβρίου και σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό του Δήμου Λάρνακας, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, αλλά και θα διανθίσει περαιτέρω την τουριστική εικόνα της πόλης.

Το έργο περιλαμβάνει πεζοδρομοποίηση, πλατειακούς χώρους, περαιτέρω δεντροφύτευση, φωταγώγηση, διευκολύνσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες, χώρους υγιεινής και επίσης μια υπερσύγχρονη, μεγάλη καφετερία.

Όπως ανέφερε επίσης ο αρμόδιος λειτουργός του Δήμου Λάρνακας, με την αποπεράτωση του έργου, έχει ληφθεί πρόνοια για δημιουργία των κατάλληλων χώρων φιλοξενίας των διαφόρων πτηνών που φιλοξενούνταν στον Κήπο πριν την έναρξη των έργων ανάπλασης και τα οποία τώρα φιλοξενούνται προσωρινά σε άλλο χώρο.

Μια άγνωστη ιστορία δεκαετιών

Με τη βοήθεια του γνωστού ιστορικού και μελετητή Λούη Περεντού, χάρη στις αφιλοκερδείς πρωτοβουλίες του οποίου διασώζονται σημαντικές πληροφορίες για την πόλη του Ζήνωνα, πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στον χρόνο, φτάνοντας στην κοιτίδα της ιστορίας του χώρου του Δημοτικού Κήπου, σήμερα, της Λάρνακας…

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »