Κοινωνία

Θα εφαρμόσουν τη λύση της υπομονής στον Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι στη Λάρνακα

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η υπομονή είναι τελικά η λύση η οποία βρέθηκε έτσι ώστε να μπει τέλος στην καθυστέρηση που παρατηρείται αναφορικά με την κατεδάφιση πολυκατοικιών στον κυβερνητικό οικισμό Αγίων Αναργύρων Α’.

Σύμφωνα αρμόδια πηγή το Τμήμα Πολεοδομίας θα επισπεύσει το έργο της «Αναδόμησης 2 πολυκατοικιών στον  Κυβερνητικό Οικισμό Άγιοι Ανάργυροι Ι» στο κενό χώρο που έχει προκύψει μετά την κατεδάφιση.

Στις πολυκατοικίες αυτές θα στεγαστούν οι δικαιούχοι που εξακολουθούν να παραμένουν στις 8 πολυκατοικίες το θέμα της κατεδάφισης των οποίων απασχόλησε πολλές φορές την Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Ταυτόχρονα όμως, όπως αρμοδίως έχουμε πληροφορηθεί, μέχρι την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, το Τμήμα Πολεοδομίας θα συνεχίσει την προσπάθεια  είτε να δεχθούν οι ένοικοι να μεταστεγαστούν προσωρινά σε άλλες οικιστικές μονάδες εντός των Οικισμών Λάρνακας, ή σε ιδιωτικές οικιστικές μονάδες με ενοίκιο που θα καταβάλλει το Κράτος.

 

 

Έκλεισε το θέμα των καταστημάτων

Όσον αφορά τα καταστήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης αρνούνταν να μετακινηθούν (καφενείο, κουρείο, κομμωτήριο) που είναι σε λειτουργία, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphanews.live,  προβαίνει σε σχετικές ενέργειες για να τα μετακινήσει προσωρινά σε άλλη πολυκατοικία του ίδιου Οικισμού, ώστε να εκκενωθούν οι πολυκατοικίες στις οποίες στεγάζονται σήμερα, για να προχωρήσει άμεσα στην κατεδάφιση τους. Στο χώρο που θα προκύψει, θα ανεγερθεί Εμπορικό Κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετεί τα καταστήματα όπως λειτουργούν σήμερα καθώς επίσης και άλλα καταστήματα με βάση τις σημερινές ανάγκες.

 

 

Εφτά διαμερίσματα

Όπως είναι γνωστό, ο κυβερνητικός οικισμός Αγίων Αναργύρων συγκαταλέγεται, μαζί με άλλους οικισμούς, στο Πρόγραμμα «Αναδόμηση, Επιδιόρθωση/ Ενίσχυση και Ριζική Βελτίωση κατοικιών και πολυκατοικιών των Κυβερνητικών Οικισμών», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από το 2000. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε εφτά συνολικά  διαμερίσματα.

Από τα 7 διαμερίσματα, μόνο τα 2 διαμερίσματα κατοικούνται από δικαιούχους πρόσφυγες, άλλα 2 κατοικούνται παράνομα, 2 διαμερίσματα ενοικιάζονται  σε μη δικαιούχους και 1 διαμέρισμα είναι σε λειτουργία και κατοικείται περιοδικά.

 

 

Πρόβλημα και με την παράνομη είσοδο

Ταυτόχρονα με την άρνηση των κατοίκων να εγκαταλείψουν τις οικίες τους είχε διαπιστωθεί ότι στις εν λόγω πολυκατοικίες εισέρχονταν παράνομα άτομα, προκαλώντας οχληρία και βανδαλισμούς. Να διασφαλιστεί τόσο η ασφαλής διαβίωση των ενοίκων όσο και η ασφάλεια των διερχομένων,  το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει προβεί στη λήψη σειράς μέτρων,  όπως κλείδωμα πορτών,  κλείσιμο ανοιγμάτων θυρών και παραθύρων,  κλείσιμο προσβάσεων προς ορόφους, καθαρισμό  εσωτερικά των καταστημάτων και των διαμερισμάτων, κατεδάφιση κατασκευών από ευτελή υλικά και καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου των πολυκατοικιών, τοποθέτηση προστατευτικής απαγορευτικής ταινίας για την προειδοποίηση κινδύνων, σφράγιση όλων των ισόγειων χώρων.

Επίσης για να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης εισόδου ατόμων στα ακατοίκητα διαμερίσματα, των κλοπών και των βανδαλισμών των πολυκατοικιών, το Τμήμα έχει αποταθεί στην αστυνομική διεύθυνση Λάρνακας ζητώντας την παρέμβασή της, η οποία εκτελεί περιοδική αστυνόμευση  στην περιοχή.

Σχετικά νέα

X
Translate »