Περιβάλλον

Συμμετοχή του Δήμου Λάρνακας στην πρωτοβουλία “Δέντρα για ζωή”

Ο Δήμος Λάρνακας συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών «Δέντρα για τη ζωή», στο πλαίσιο της εκστρατείας  Green Deal Going Localγια να συμβάλει στη δέσμευση της ΕΕ, να φυτέψει τρία δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα έως το 2030.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η στρατηγική της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα για το 2030 δεσμεύεται να φυτέψει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια επιπλέον δέντρα στην ΕΕ έως το 2030 με πλήρη σεβασμό των οικολογικών αρχών.

Η πρόσκληση «Δέντρα για τη ζωή» απευθύνεται προς όλες τις ΤΑ της ΕΕ και ενθαρρύνει κάθε ενδιαφερόμενο να φυτέψει ένα δέντρο στην περιφέρεια του, πριν από τις 5 Ιουνίου 2022 και να μοιραστεί μια φωτογραφία για δημοσιοποίηση κάθε ολοκληρωμένης δενδροφύτευσης, για την προώθησή της πρωτοβουλίας ως συμβολή στην αναδάσωση της Ευρώπης.

Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποίησε φύτευση δένδρων στο χώρο του Δημοτικού Κήπου την 1η Ιουνίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά που επισκέπτονται το Δημοτικό Κήπο θα μπορούν να βλέπουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν εκεί να μεγαλώνουν μαζί τους.

Σχετικά νέα

X
Translate »