Άθληση

Πρωταθλητής Κύπρου στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ο Χάρης Νικολάου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας

Της Νάσιας Γεωργίου

 

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και φέτος το Παγκύπριο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας κατηγορίας Optimist 2019. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το Σάββατο 20 Απριλίου και διήρκεσε μέχρι την Τρίτη 23 Απριλίου στην Λεμεσό στο Κυπριακό Ιστιοπλοϊκό κέντρο. Οι συνθήκες αρκετά δύσκολες με πολλές ώρες στη θάλασσα και πολύ κούραση για τους μικρούς αθλητές.

 

Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αντιμέτωποι με τους καλύτερους αθλητές της Κύπρου. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Χάρης Νικολάου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας ο οποίος βρίσκεται επίσης και στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης (κυλιόμενο ranking). Τη 2η θέση κατέλαβε ο Αιμίλιος Ποέρος  του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου ο οποίος κατετάγη και 1ος παμπαίδας ενώ στην γενική κατάταξη (κυλιόμενο ranking) βρίσκεται στην 2η θέση. Ενώ την 3η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Μιχαήλ αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.

 

Το Optimist είναι ένα σκάφος σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 7-15 ετών στο οποίο αρχίζουν να μαθαίνουν τα παιδιά ιστιοπλοΐα. Tο σκάφος χαρακτηρίζεται για την ευκολία του χειρισμού του από τη πρώτη κιόλας επαφή του νέου ιστιοπλόου με αυτό. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα ξεχωριστό άθληµα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν µόνα τους, να ψάξουν τρόπους επίλυσης προβλημάτων, να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η κριτική σκέψη και σωστή λήψη αποφάσεων.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »