Άθληση

Ποδηλατική πορεία στην περιοχή του τερματικού της VTTV

Η VTTV αποτελεί επίσημο χορηγό του Ομίλου «Ποδηλάτες Λευκωσίας»

 

 

Ποδηλατική πορεία πραγματοποίησε ο Όμιλος «Ποδηλάτες Λευκωσίας» την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, σε γραφικά χωριά της περιοχής Βασιλικού. Οι Ποδηλάτες Λευκωσίας και άλλοι φίλοι του ποδηλάτου έλαβαν μέρος στην έβδομη ετήσια ποδηλατική πορεία του Ομίλου, με χορηγό τη VTT Vasiliko Ltd (VTTV).

Ξεκινώντας από το χωριό Μαρί, οι ποδηλάτες ακολούθησαν μια κυκλική διαδρομή διασχίζοντας τα χωριά Ζύγι, Μαρώνι, Ψεματισμένος, Τόχνη και Καλαβασός, καταλήγοντας στην πλατεία του χωριού Μαρί. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή καθώς συνδυάζει ημιορεινές περιοχές με θάλασσα και ελάχιστη τροχαία κίνηση.

Οι ποδηλάτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της VTTV, να ενημερωθούν για την επένδυση και τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει η εταιρεία καθώς και ευρύτερα για το Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού. Μετά το πέρας της ποδηλατικής πορείας, οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε εστιατόριο στο Μαρί, όπου τους φιλοξένησε η VTTV. Στην πορεία, εκτός από τους ποδηλάτες του Ομίλου, συμμετείχαν μέλη του προσωπικού και της διεύθυνσης της εταιρείας.

Η VTTV αποτελεί διαχρονικό υποστηριχτή του Ομίλου «Ποδηλάτες Λευκωσίας». Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Παπαναστασίου, τόνισε ότι η ποδηλατική πορεία γύρω από το τερματικό είναι θεσμός, αφού πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την έναρξη κατασκευής του τερματικού. Αναφέρθηκε στα οφέλη της ποδηλασίας, σημειώνοντας πως, πέρα από τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας, το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο διακίνησης που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και κάλεσε τις αρμόδιες αρχές να προωθήσουν έργα βιώσιμης κινητικότητας ώστε να ενθαρρυνθεί η χρήση του ποδηλάτου. Να σημειωθεί ότι η διακίνηση του προσωπικού της εταιρείας, μέσα στο τερματικό και στην προβλήτα, γίνεται με ποδήλατα.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ομίλου «Ποδηλάτες Λευκωσίας» κ. Έλενα Χαρτούτσιου, ευχαρίστησε τη VTTV για τη στήριξη, σημειώνοντας παράλληλα πως ο ποδηλατικός τουρισμός έχει αναπτυχθεί πολύ στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Η περιοχή Βασιλικού, λόγω της διαμόρφωσης του εδάφους και των ιδανικών κλιματολογικών συνθηκών, ανέφερε, χρησιμοποιείται από ομάδες ποδηλατών, Κυπρίων και ξένων, για προπόνηση. Οι αρμόδιες αρχές, πρόσθεσε, θα πρέπει να φροντίσουν να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο της περιοχής για την ασφαλή διακίνηση αυτών των ποδηλατών και όλων που επιλέγουν τη χρήση ποδηλάτου για τη διακίνησή τους, σε μια περιοχή που φιλοξενεί βαριά βιομηχανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η VTTV στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας που εφαρμόζει, στηρίζει πρωτοβουλίες για τη χρήση λιγότερης ενέργειας και τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ στοχεύει σε μηδενική ρύπανση του περιβάλλοντος.

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »