Περιβάλλον

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Ημέρα Καθαριότητας και Ευκοσμίας» στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας (φώτο)

Στο σχολείο μας σήμερα είμαστε ΟΛΟΙ περήφανοι! Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες! Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εράσμους + Διαπίστευση και του στόχου του Σχολείου: «Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη για την επίτευξη ενός πιο οικολογικού τρόπου ζωής», διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων, «Ημέρα Καθαριότητας και Ευκοσμίας», τα αποτελέσματα της οποίας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία!!!
Σχολική κοινότητα και γονείς, «Έστειλαν μήνυμα, ανέλαβαν δράση κάνοντας την καθαριότητα και την ευκοσμία πράξη»! Δημιουργήσαμε τον «Δρόμο της Ευρώπης», με τις αξίες της Ειρήνης, της Ισότητας, της Δημοκρατίας κ.α να κοσμούν τους άλλοτε άχαρους τοίχους του σχολείου. Δεντροφυτέψαμε, καθαρίσαμε την αυλή του σχολείου, φτιάξαμε εναν πανέμορφο βοτανόκηπο, ζωγραφίσαμε, μπογιατίσαμε και διακοσμήσαμε τις τάξεις μας, «αγαπήσαμε» τη γη μας και στείλαμε το μήνυμα πως « η προστασία του περιβάλλοντος είναι στο χέρι μας».
Με αυτό τον τρόπο πέρα από 200 μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του Συνδεσμου Γονέων του Σχολείου έστειλαν το μήνυμα ότι η καθαριότητα και ευκοσμία τόσο εντός του σχολικού χώρου όσο και ευρύτερα αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Εννοείται πως όλα αυτά συνοδεύτηκαν με μουσική, πρόγευμα και γεύμα που απλόχερα πρόσφερε ο Σύνδεσμος γονέων!
Η επιτυχία της πολλά υποσχόμενης δράσης επιβεβαίωσε ότι όταν υπάρχει η θέληση, υπάρχει και ο τρόπος!
Αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι η Εφορεία Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λάρνακας, η εταιρεία O.G.CHARAKIAN LTD, το Tμήμα δασών, η Αλυσίδα καφέ-Καφεστιατόρια Bean Bar, το Souvlaki Express, η PMS Insurance και η Green Dot Cyprus, τους οποίους η Διεύθυνση ευχαριστεί θερμά.
Η δράση στο σύνολό της εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) την 1η Μαΐου 2024.

Σχετικά νέα

X
Translate »