Ταξίδι

Επηρεάζονται οι πτήσεις προς Κύπρο λόγω του lockdown στο Λονδίνο;

Σε καθεστώς «σκληρού lockdown» βρίσκονται από σήμερα, Κυριακή (20/12), η περιφέρεια του Λονδίνου και της νοτιοανατολικής Αγγλίας. Τα μέτρα που θα βρίσκονται σε ισχύ τουλάχιστον για διάστημα δύο εβδομάδων, επιβλήθηκαν μετά την αύξηση κρουσμάτων που καταγράφηκε το τελευταίο διάστημα και αποδόθηκε σε ένα νέο στέλεχος της νόσου COVID19. 

Μεταξύ των περιορισμών που ανακοινώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου από τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, είναι και αυτό της «απαγόρευσης εισόδου και εξόδου» από τις περιοχές που κατατάσσονται στο «Επίπεδο Κινδύνου 4», ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα ενόψει και της εορταστικής περιόδου. Ασαφές, ωστόσο, παραμένει το τοπίο σχετικά με τις πτήσεις που θα πραγματοποιούνται από και προς το Λονδίνο.

Μιλώντας στο AlphaNews.Live η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας και Αεροπορικής Ανάπτυξης Hermes, κ. Μαρία Κουρούπη, διευκρίνισε ότι επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, καθώς οι ανακοινώσεις Τζόνσον αφορούν απαγόρευση διακίνησης εγχώρια, με τα αεροδρόμια να παραμένουν ανοιχτά.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι ήδη οι προγραμματισμένες πτήσεις είναι αισθητά μειωμένες λόγω της κατάστασης.

«Μπορεί να είχαμε 20 πτήσεις την ημέρα, τώρα έχουμε 2. Είναι ήδη πολύ περιορισμένες. Δε νομίζω ότι θα φτάσουμε στο μηδέν.»

Ως εκ τούτου, και με βάση τα δεδομένα όπως ισχύουν μέχρι τώρα, θα ταξιδέψουν κανονικά, και σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν, οι φοιτητές και όσοι έχουν προγραμματίσει την μετάβασή τους από το Λονδίνο στην Κύπρο. Οποιαδήποτε ακύρωση πτητικού προγράμματος εναπόκειται στην ευχέρεια της αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως όσοι καταφθάνουν στην Κυπριακή Δημοκρατία από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ μοριακής εξέτασης PCR για κορωνοϊό που έχει διενεργηθεί εντός 72 ωρών καθώς και το έγγραφο «Cyprus Flight Pass».

Σχετικά νέα

X
Translate »