Άθληση

Αθλητική Ημερίδα: «Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα»

Την Τετάρτη, 17/4/19, το Δημοτικό σχολείο Τρούλλων σε συνεργασία με το Αθλητικό σχολείο Λάρνακας (Γυμνάσιο και Λύκειο) διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αθλητική ημερίδα. Η ημερίδα αυτή εντάσσεται στο Σχέδιο Δράσης του σχολείου με θέμα: «Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά και ασκούμαι καθημερινά»

 

 

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου Τρούλλων, με την καθοδήγηση των μαθητών-αθλητών του Αθλητικού σχολείου Λάρνακας, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ολυμπιακά αθλήματα του ταεκβοντό, του ποδοσφαίρου, του στίβου, της αντισφαίρισης, της καλαθόσφαιρας και της πετόσφαιρας. Επιπλέον μπόρεσαν για πρώτη φορά να έρθουν σε επαφή με λιγότερα γνωστά αθλήματα όπως αυτά της ελευθέρας πάλης, της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής.

Από την άλλη οι μαθητές-αθλητές είχαν τη σημαντική εμπειρία να παρουσιάσουν το άθλημά τους και να λειτουργήσουν για λίγο ως προπονητές περνώντας από το στάδιο του εκπαιδευομένου σε αυτό του εκπαιδευτή. Μέσα από την παρουσίαση των κανονισμών και της τεχνικής του αγωνίσματός τους  συνειδητοποίησαν σε μεγαλύτερο βαθμό τη σπουδαιότητα του αθλήματος ως πυρήνα της παιδαγωγικής διαδικασίας.

Υποστηρικτής της όλης προσπάθειας ήταν για άλλη μια φορά ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού σχολείου που συνεργαζόμενος με το σχολείο προσέφερε υγιεινό πρόγευμα σε όλους τους μαθητές. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη. Μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση συναντήθηκαν έχοντας κοινό στόχο την ανάπτυξη υγιών στάσεων ζωής.

 

Αθλητική Ημερίδα: «Γνωριμία με τα Ολυμπιακά Αθλήματα»

 

paideia-news.com

Σχετικά νέα

X
Translate »