Η Γνώμη σας

Μια δεύτερη ματιά στο θέμα της πινακοθήκης…

Το θέμα της παραχώρησης μέρους της Δημοτικής πινακοθήκης απασχολεί το κοινό της πόλης εδώ και ημέρες μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μετεστεγαστεί η υπηερεσία στη Δημοτική Πινακοθήκη χρησιμοποιόνας μια από τις τέσσερις αίθουσες της. Μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα τοπικά μέσα της πόλης και τα κοινωνικά δίκτυα όπου 2 εβδομάδες μετά οι συζητήσεις δεν σταμάτησαν.

Η σελίδα μας μίλησε με Δημοτικούς Συμβούλους και πήραμε μια γεύση αλλά και το σκεπτικό της όλης απόφασης. Οι απόψεις διύστανται και φυσικά εξαρτάται με το φακό που θα το δει κάποιος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύριοι χτυπήσατε τον πολιτισμό της πόλης μας με την απόφαση σας

 

Τι ισχύει σήμερα με την υπηρεσία τέλεσης γάμων

Η τέλεση γάμων αποτελεί μια σημαντική πηγή εισοδήματος για το Δήμο και σήμερα οι τελετές διεξάγονται στο Νικολαϊδειο Μέγαρο όπου και καταβάλλεται ενοίκιο. Ο Δήμος Λάρνακας έλαβε ειδοποίηση ότι ο χώρος πλέον δεν μπορεί να παραχωρείται και δόθηκαν 2 μήνες προειδοποίηση μέχρι να μπει σε εφαρμογή η απόφαση.

Αναγκαία η εξεύρεση λύσης χωρίς να πλήξουμε τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό της πόλης μας

Με δεδομένο ότι η τέλεση γάμων αποτελεί πηγή εσόδων για το Δήμο και ενισχύει το τουριστικό προϊόν της πόλης επιβάλλεται να βρεθεί χώρος για να εξυπηρετείται η ανάγκη του Δήμου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα offsite.com.cy για αρκετά χρόνια η Λάρνακα κρατάει τα ηνία στην τέλεση ομαδικών και μεμονωμένων πολιτικών γάμων.

Για έξι συνεχόμενα χρόνια ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, πραγματοποιούσαν ομαδικούς γάμους στη πόλη, ακόμα και μέσα στο μεσαιωνικό κάστρο Λάρνακας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η επίσημη θέση του Δήμου Λάρνακας σε σχέση με το θέμα της Πινακοθήκης

 

Το 2016 παντρεύτηκαν ταυτόχρονα 50 ζευγάρια που συνοδεύονταν από 100 άτομα, όλοι προερχόμενοι από το Ισραήλ και τη Ρωσία σε μια εκδήλωση που έβαλε στο χάρτη του γαμήλιου τουρισμού τη Λάρνακα.
Η εκδήλωση αυτή έτυχε πολύ μεγάλης προβολής στο Ισραήλ, ενώ ευρεία είναι και η κάλυψη από ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης παγκόσμιας εμβέλειας. Αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στην εδραίωση της Λάρνακας, τόσο στον τομέα του τουρισμού τέλεσης Πολιτικών Γάμων όσο και στη μεγιστοποίηση της γενικότερης προβολής του προορισμού.

Η απόφαση να δοθεί 1 από τις 4 αίθουσες της Δημοτικής πινακοθήκης σίγορα δεν είναι η λύση, καθώς είναι άδικο για την πόλη ένα κτίριο με τόση πολιτιστική σημασία να μέρος του για το σκοπό αυτό, καθώς σκοπός είναι λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα στο χώρο. Αυτό σημαίνει δημιουργία συγκεκριμένης υποδομής με γραφεία, αποδυτήρια για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Η ιδέα να τελούνται γάμοι (μόνο η τελετή) μέσα στην πινακοθήκη θα έχει τα δικά της οφέλη καθώς η πινακοθήκη θα αποκτήσει ζωή και θα γίνεται και προβολή των εκθέσεων που θα φιλοξενεί, κάτι που θα ενισχύει και τις προσπαθείες των καλλιτεχνών καθώς θα τυγχάνουν περισσότερης προβολής. Παρόλα αυτά εμείς είμαστε αντίθετοι στο να μεταστεγαστεί και να λειτουργεί εκεί η εν λόγω υπηρεσία αφού στο Δημαρχείο υπάρχει χώρος να την φιλοξενεί.

Το θέμα γενικά έχει πολλές πτυχές και ο καθένας το βλέπει με το δικό του φακό. Εμείς σαν ιστοσελίδα θεωρούμε πως ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει χωρίς να πλήξουμε τον πολιτισμό και τον τουρισμό της πόλης μας.

 

Επιμέλεια
Συντακτική ομάδα

 

 

 

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »