Έχουμε θέμα

Κύριοι χτυπήσατε τον πολιτισμό της πόλης μας με την απόφαση σας

Καζάνι που βράζει είναι ο καλλιτεχνικός και πολιτιστικός κόσμος στην πόλη με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μετατρέψει τη μισή πινακοθήκη σε χώρο τέλεσης γάμων. Μια απόφαση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα τοπικά μέσα της πόλης και τα κοινωνικά δίκτυα. Ήδη ετοιμάζονται κινήσεις διαμαρτυρίας για αυτή την απόφαση η οποία είναι ένα χτύπημα στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας.

Είναι από τις στιγμές που απορείς πως ένα νέο Δημοτικό Συμβούλιο με νέα μυαλά και νεαρά άτομα να ψηφίζουν έτσι αποφάσεις και καλό θα ήταν να ακούσουμε και το αιτιολογικό. Γάμους μπορείτε να κάνετε και σε άλλους χώρους κύριοι, όμως χώρο έκφρασης καλλιτεχνών δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς. Σε μια περίοδο μάλιστα που μια ομάδα νέων της πόλης μας με δική της πρωτοβουλία ανέλαβε να διοργανώσει την Μπιενάλε Λάρνακας το 2018, μια τεράστια πολιτιστική εκδήλωση για την οποία η Πινακοθήκη θα αποτελούσε χώρο εκθέσεων.

Kαλούμε να ακυρωθεί αυτή η ηλίθια απόφαση και να βρεθεί άλλος χώρος για τέλεση γάμων κτλ που να μην επηρεάζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για έσοδα στο Δήμο, όμως αυτό πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο και με ώριμη σκέψη.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »