Αλέξανδρος Ηλία

Yπάρχουν οι Σκαλιώτες που κακαρίζουν και οι Σκαλιώτες που ζωγραφίζουν

Βρισκόμαστε 2 ημέρες πριν από την πρώτη πορεία που διοργανώνουν οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών για τις εγκαταστάσεις υγραερίου και καυσίμων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Ο Δήμος μας με μπροστάρη το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Βύρα για πρώτη φορά καλεί τους δημότες σε πορεία διαμαρτυρίας και εδώ και μέρες ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με ενημερωτικά φυλλάδια.

Κακή παραφωνία σε όλη αυτή τη διαδικασία οι γνωστοί ”κοράζινοι” Σκαλιώτες οι οποίοι μέσα από τα δρώμενα της πόλης μας και με την ταμπέλα της κίνησης πολιτών προβαίνουν σε αχρείαστες επιθέσεις  προς διάφορες κατευθύνσεις μειώνοντας άτομα και ζητώντας τιμωρίες . Οι συγκεκριμένοι ”κοράζινοι” του facebook, οι κατά τ’ άλλα σωσίες της πόλης, σε μια επίδειξη αυτοσαρκασμού εδώ και 2 χρόνια τοποθέτησαν τον εαυτό τους ως άτομα που επηρεάζουν καταστάσεις απλά και μόνο γιατί κριτικάρουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε στην πόλη μας και μιλάμε για άτομα ”καλλιεργημένα” και ”μορφωμένα” που το μόνο που κατάφεραν είναι να αποκτήσουν εχθρούς.

Υπάρχουν βέβαια και οι Σκαλιώτες που με τον τρόπο τους και πάντοτε καλοπροαίρετα προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στα δρώμενα της πόλης χωρίς μίσος και έχθρα. Αυτοί που αγαπούν την πόλη τους ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο Δήμαρχος και πάντοτε δηλώνουν παρών και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν και ούτε τους ενδιαφέρει αν σε κάποιο άρθρο μας γράφτηκε Δεκέλεια ή Παραλιακό Μέτωπο Λάρνακας.

Είναι αυτοί που μέσω της ιδιότητας τους δηλώνουν παρών σε αυτόν τον αγώνα που ξεκινάμε όλοι μαζί την Τετάρτη ως Λαρνακείς για την πόλη μας.

Μια απ΄αυτές είναι η φίλη της σελίδας μας, η ζωγράφος Ιωάννα Βενιζέλου η οποία με ένα πινέλο στέλνει το δικό της μήνυμα για το θέμα των εγκαταστάσεων και με αυτούς τους αγνούς Λαρνακείς αξίζει να αφιερώνουμε το χρόνο μας.

Ελπίζουμε αυτή η ζωγραφιά να κρατήσει μόνο για αναμνήσεις και για να ξέρουν οι νέες γενιές. Ευελπιστούμε η Λαρνακα να βρει την ανάπτυξη που χρειάζεται μετακινώντας της δεξαμενές πετρελαίων. Ζωγράφος Ιωάννα Βενιζέλου.

 

Του Αλέξανδρου Ηλία

Σχετικά νέα

X
Translate »