Αλέξανδρος Ηλία

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για τα μώρα, μπουζούκια και τραγουδιστές βρίσκεις ολόχρονα

Του Αλέξανδρου Ηλία

Εκεί που πήγαμε να πιστέψουμε ή μάλλον ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το χριστουγεννιάτικο πνεύμα είναι μόνο στον ποιο ή σε πόσους τραγουδιστές θα φέρνουμε, έρχεται αυτή η ιδιωτική πρωτοβουλία να μας ανοίξει τα μάτια (όπως είπε κάποτε και ο τέως Δήμαρχος). Ένα μήνας γεμάτος εκδηλώσεις. Με το που διαβάζεις το πρόγραμμα αμέσως δημιουργείται η επιθυμία να μην χάσεις ούτε μέρα με τα παιδιά σου, γιατί στην τελική τα Χριστούγεννα είναι περισσότερο η γιορτή για τα μωρά.

Φέτος θα στηθούν παραμυθούπολεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και Παραλίμνι. Δυστυχώς στη Λάρνακα μάλλον μια απ´ τα ίδια αφού λογικά θα δούμε τα γνωστά 5-6 ξύλινα σπιτάκια και μια πλατεία ευρώπης που για αρκετές ημέρες θα είναι άδεια αφού δεν θα έχει καθημερινά εκδηλώσεις. Αν και για χρόνια η πόλη μας κατάφερε να δημιουργήσει μια όμορφη Χριστουγεννιάτικη ταυτότητα και χωρίς αμφιβολία είναι η πιο ωραία στολισμένη (εδώ πιστώνεται ο Δήμος 100%) απουσιάζει ρε γαμώτο εκείνο το παραπάνω. Εκείνο το μαγικό σκηνικό της πλατείας που θα σε ταξιδέψει αλλού, εκείνες οι όμορφες εκδηλώσεις που θα καθηλώσουν τα παιδιά να ζήσουν τη μαγεία του, αυτό που είδαμε στο πρόγραμμα του Radisson. Πόσο μάλλον όταν υπήρξε η ευκαιρία φέτος αλλά τελικά δεν έγινε.

H Λάρνακα μπορεί και έχει όλα τα στοιχεία να μετατρέπεται σε έναν πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο προορισμό και να προσελκύει και κόσμο από άλλες πόλεις. Οι κοντινές αποστάσεις, οι όμορφα στολισμένες πλατείες και στοές του κέντρου, όλα σε αποστάσεις που μπορείς να περπατήσεις είναι κάτι που δεν συναντά κανείς σε άλλη πόλη. Λείπει όμως η φαντασία και η δημιουργικότητα από τους υπεύθυνους που αποφασίζουν για τα πολιτιστικά μας και αυτό πλέον είναι ευδιάκριτο. Κύριοι οι τραγουδιστές και τα μπουζούκια δεν είναι πολιτισμός.

Ως γονιός με 2 μωρά θέλω η περίοδος αυτή να είναι όσο πιο όμορφη γίνεται και να μην περιμένουμε από τα οργανωμένα σύνολα να κάνουν τη δουλειά σας. Αν στερέψατε από ιδέες η πόλη έξω είναι γεμάτη με νέους να σας βοηθήσουν. Κάντε το άνοιγμα και θα δείτε ανταπόκριση.

Με το ίδιο ύφος επέμενα για να καταστεί η πλατεία Ευρώπης το κεντρικό σημείο των Χριστουγέννων, να γίνει καρναβαλλίστικη παρέλαση με το περσινό αποτέλεσμα να με δικαιώνει. Το να διεκδικείς ως δημότης δεν είναι κακό. Kακό είναι να βλέπεις αποφάσεις που να είναι ενάντια στο συμφέρον της πόλης και του κόσμου της. Δεν λέω ένα τραγουδιστή να τον φέρεις αλλά το να καταντήσει να είναι το βασικό σου στοιχείο πάει πολύ.

Για όσους θα με κρίνουν (οι γνωστοί άγνωστοι) γιατί τα βάζω με το Δήμο αναλογιστείτε τη σχέση που έχω με το Δήμο και γιατί φτάνω σε αυτό το σημείο.

Η απάντηση δόθηκε στην εκδήλωση του απολογισμού όταν περήφανα αναφερθήκατε στη διεξαγωγή του καρναβαλιού που όλοι ξέρουν πόσο το πολέμησα. Η καλόπιστη κριτική πάντα είναι εποικοδομητική και καλό είναι να λαμβάνεται υπόψην. Και αν του χρόνου με ένα mall στην πόλη δεν αλλάξουμε μυαλά τότε Καλά Χριστούγεννα στο κέντρο.

Σχετικά νέα

X
Translate »