ΑΕΚ

”Πλήγωσε” (1-0) την πρώην του ο Μιντίκκης

Την πρώτη της φετινή νίκη πέτυχε η Νέα Σαλαμίνα. Επικράτησε στο στάδιο Αμμόχωστος της ΑΕΚ με 1-0. Το τέρμα του Μιντίκκη στο 22’ ήταν αρκετό για τους ερυθρόλευκους’’ για να πανηγυρίσουν τη νίκη. Ο Κύπριος άσος ”πλήγωσε την πρώην του ομάδα.

Η ομάδα του Λιάσου Λουκά  παρουσιάστηκε αρκετά βελτιωμένη , κυρίως μεσοαμυντικά με σύγκριση τον αγώνα με την Δόξα. Από την άλλη η ΑΕΚ δέχθηκε την δεύτερη της σερί ήττα, μετά από αυτή που προηγήθηκε στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιακέθ πίεσε την Νέα Σαλαμίνα , έφτιαξε ευκαιρίες όμως δεν τις αξιοποιήσε και την πλήρωσε. Από την άλλη η Νέα Σαλαμίνα ήταν επικίνδυνη στις ξαφνικές αντεπιθέσεις και έχασε ξεκάθαρες ευκαιρίες στο  73 με τον Μπριτζίτο και τον Νταμάχου στο 86 και Μακρίεφ στο 90 +3  για να καθαρίσει τον αγώνα

Το Α’ μέρος βρήκε την Νέα Σαλαμίνα να προηγείται με 1-0 με τέρμα του Μιντίκκη στο 22’. Οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποιήσαν την ευκαιρία που βρήκαν . Από την άλλη η ΑΕΚ πίεσε , δημιούργησε ευκαιρίες όμως δεν τις αξιοποίησε.

H AEK με το ξεκίνημα του αγώνα έχασε την πολύ καλή ευκαιρία όταν στο 3’  ο Ακοράν έκανε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Βεσελόφσκι. Η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ  στο 22’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μιντίκκη και με σουτ στην περιοχή.

Στην συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και πίεσε την Νέα Σαλαμίνα. Στο 23’ Ο Φλοριάν έκανε την κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι . Στο 26’ μετά από  γυριστό σουτ του Φλοριάν, η μπάλα  βρήκε  στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάσες έκανε το σουτ ‘όμως απέκρουσε ο Βεσελόφσκι. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο  Ακοράν έκανε το σουτ  απέκρουσε  ο Βεσελόφσκι, στην εξέλιξη ο  Κάσες έκανε το νέο σουτ , στο κεφάλι του Γκράσι.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στο ξεκίνημα  με την ΑΕΚ να πιέζει  την Νέα Σαλαμίνα.  Στο 47 ο Λαρένα έκανε το σουτ, άουτ, ενώ στο 52 ο Μοϊσοφ έκανε την κεφαλιά άουτ . Στο 61’ ο Τομάς μέσα στην περιοχή έκανε την κεφαλιά , όμως απέκρουσε ο Βεσελόφσκι

Η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη της ευκαιρία στην επανάληψη έχασε την τεράστια ευκαιρία  στο 73 όταν ο Μπριτζίτο μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Χουάν Πάμπλο απέκρουσε.

Στο 86 ‘ ο Νταμάχου βρέθηκε μόνος στην περιοχή , έκανε το σουτ όμως ο Χουάν Πάμπλο απέκρουσε. Στο 90 +3

Το Α’ μέρος βρήκε την Νέα Σαλαμίνα να προηγείται με 1-0 με τέρμα του Μιντίκκη στο 22’. Οι «ερυθρόλευκοι» αξιοποιήσαν την ευκαιρία που βρήκαν . Από την άλλη η ΑΕΚ πίεσε , δημιούργησε ευκαιρίες όμως δεν τις αξιοποίησε.
H AEK με το ξεκίνημα του αγώνα έχασε την πολύ καλή ευκαιρία όταν στο 3’  ο Ακοράν έκανε την κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Βεσελόφσκι. Η Νέα Σαλαμίνα στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στον αγώνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ  στο 22’ μετά από εξαιρετική ενέργεια του Μιντίκκη και με σουτ στην περιοχή.
Στην συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και πίεσε την Νέα Σαλαμίνα. Στο 23’ Ο Φλοριάν έκανε την κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι . Στο 26’ μετά από  γυριστό σουτ του Φλοριάν, η μπάλα  βρήκε  στο οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάσες έκανε το σουτ ‘όμως απέκρουσε ο Βεσελόφσκι. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο  Ακοράν έκανε το σουτ  απέκρουσε  ο Βεσελόφσκι, στην εξέλιξη ο  Κάσες έκανε το νέο σουτ , στο κεφάλι του Γκράσι.

Κίτρινες: Βοσκανιάν, Βεσελόφσκι, Ρόκε/Χέφελ

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκράσι, Καρώ, Μιντίκκης, Βοσκανιάν(46΄ Κορέια), Ρείνολντς, Κούσουλος(76΄ Νταμάχου), Κυπριανού(64΄ Μπριτζίτο), Ρόκε, Μανογιάν, Μακρίεφ.

ΑΕΚ: Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα, Ακοράν, Τομάς(72΄ Ρουσιάς), Χέφελ, Κάσες, Μουρίγιο, Λαμπάν(67΄ Τέτε), Φλοριάν(72΄ Μυτίδης).

Δείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ  στο στάδιο Αμμόχωστος

 

Έχουμε παίκτες που αντέχουν το βάρος της φανέλας”

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο τεχνικός της Νέας Σαλαμίνας Λιάσος Λουκά για την νίκη επι της ΑΕΚ και την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του.

Αναλυτικά:

”Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια από τις καλύτερες ομάδες τα τελευταία χρόνια. Είχαμε πει ότι αν κρατήσουμε το μηδέν πίσω θα κερδίσουμε. Αυτό έγινε. Θα μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη ένα γκολ. Ήταν καλύτερη η ΑΕΚ είχε την κατοχή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως που είμαστε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο κόσμο που είναι στο πλευρό μας. Έχουμε δύσκολη συνέχεια απλά σήμερα μας ήθελε. Αν μας ήθελε από την αρχή θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Έχουμε παίκτες που μπορούν να αντέξουν το βάρος της φανέλας. Αφιερωμένη η νίκη στους παίκτες μου».

 

Iμανόλ Ιδιακέθ : ”Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς”

Απογοητευμένος δήλωσε  ο Ιμανόλ Ιδιακέθ  για  τη  δεύτερη σερί  ήττα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

«Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς, νιώθουμε απογοητευμένοι. Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεχθήκαμε ένα γκολ παράξενο, πρέπει να το δω ξανά από την τηλεόραση. Μετά το γκολ η Νέα Σαλαμίνα οπισθοχώρησε, υπήρξαν στιγμές που είχε 10 παίκτες πίσω από την μπάλα. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Δοκιμάσαμε τα πάντα, παίξαμε με δυο επιθετικούς αλλά δεν τα καταφέραμε να σκοράρουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Είναι απογοητευμένοι και το καταλαβαίνουμε. Εδώ και τρία χρόνια τερματίζουμε στη 2η θέση, αυτή η ομάδα χρειάζεται πίστωση. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Υπάρχει κρίση μετά από δυο σερί ήττες. Στα δύσκολα είναι που βλέπεις τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα. Εγώ πιστεύω πως μπορούμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

Πηγή: sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »