Γενική Επικαιρότητα

Αυτό είναι το απειλητικό email που στάλθηκε στα σχολεία (εικόνα)

Πηγή: philenews.com

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το απειλητικό email για τοποθέτηση βόμβας. που στάλθηκε σε διάφορα σχολεία, προκαλώντας αναστάτωση.

Η Αστυνομία τέθηκε σε συναγερμό και άρχισε να ενημερώνει από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για φάρσα, ενώ αρκετά σχολεία που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, έθεσαν σε εφαρμογή τα πρωτόκολλα και εκκενώθηκαν.

Δείτε το email:

 

Από τη Ρωσία φαίνεται να έγινε η αποστολή του απειλητικού email στα σχολεία

Η διεύθυνση της αποστολής του email το οποίο αναστάτωσε σήμερα τα σχολεία δείχνει προέλευση από Ρωσία.

Το γεγονός αυτό, αρχικά προκάλεσε ερωτηματικά. Όπως, όμως, ξεκαθάρισε στη σύσκεψη της διευθυντικής ομάδας του υπουργείου Παιδείας με την ηγεσία της Αστυνομίας, αυτό μπορεί να συμβεί από τη χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου (vpn) μέσω ειδικών εφαρμογών, η χρήση των οποίων δύναται να προκαλεί σύγχυση ως προς τον πραγματικό αποστολέα ή και τον τόπο από τον οποίο εστάλη το μήνυμα.

Το Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας διενεργεί επισταμένα έρευνες για να φανεί η πραγματική προέλευση του μηνύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η σύσκεψη μεταξύ στελεχών του υπυργείου Παιδείας και της Αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί και επί της ουσίας του θέματος θα εκδοθεί ανακοίνωση από την Αστυνομία.

Πάντως, στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η προηγούμενη πληροφορία την οποία μετέδωσε το philenews, σύμφωνα με την οποία, η υπόθεση θεωρείται χαμηλής επικινδυνότητας και παραπέμπει σε φάρσα. Η προσπάθεια εστιάζεται στον εντοπισμό των φαρσέρ, αν αυτό είναι εφικτό.

Σχετικά νέα

X
Translate »