Ταξίδι

Από τα Αεροδρόμια στα ξενοδοχεία καραντίνας για Χριστούγεννα… 8 πτήσεις σήμερα από Βρετανία σε Λάρνακα-Πάφο

Τρεις πτήσεις στη Λάρνακα και πέντε στην Πάφο από ΗΒ αναμένονται σήμερα – Μεταφέρονται στα ξενοδοχεία οι ταξιδιώτες

Τρεις πτήσεις αναμένονται σήμερα Τετάρτη στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πέντε πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να αφιχθούν στον αερολιμένα Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το αεροδρόμιο Πάφου, οι πέντε πτήσεις αναμένονται από το Λίβερπουλ, Λονδίνο , Εδιμβούργο και Μπρίστολ με τις εταιρείες Easy jet και Ryan Air.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Hermes Airports, οι τρεις πτήσεις που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας αργά το απόγευμα και το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν από τις εταιρείες British Airways, Easyjet και Wizz Air.

Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick και Doncaster με τον αριθμό των επιβατών να μην είναι ακόμα γνωστός, αφού μετά την επιβολή του νέου Διατάγματος από το Υπουργείο Υγείας, ενδεχομένως να υπάρχουν ακυρώσεις από άτομα τα οποία τελικά δε θα ταξιδέψουν.

Εν τω μεταξύ τρεις πτήσεις από τη Βρετανία προσγειώθηκαν την Τρίτη το βράδυ στο αεροδρόμιο Λάρνακας μεταφέροντας συνολικά 185 επιβάτες.

Οι πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις εταιρείες British Airways, Easyjet και Wizz Air, απογειώθηκαν από τα αεροδρόμια Heathrow, Gatwick και Luton με τους επιβάτες τους να μεταφέρονται σε ξενοδοχεία στα οποία θα παραμείνουν σε καραντίνα για επτά μέρες.

Οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού, όπως προνοεί το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε τη Δευτέρα, μετά την ανησυχία που επικρατεί διεθνώς από το νέο στέλεχος της ασθένειας του Covid-19, που εντοπίστηκε το τελευταίο διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χθες το απόγευμα μια πτήση της Ryan Air αφίχθηκε από Λονδίνο στο αεροδρόμιο Πάφου με 68 επιβαίνοντες. Οι 68 μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας στη Λεμεσό όπου θα περάσουν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε το νέο διάταγμα, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αφορούν το νέο στέλεχος της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19, και για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέχρι την αποσαφήνιση περαιτέρω στοιχείων από την επιστημονική κοινότητα, άτομα που φτάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τεθούν σε καραντίνα επτά ημερών.

Το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας θα ισχύει μέχρι τις 23.59 της 5ης Ιανουαρίου 2021.

Σχετικά νέα

X
Translate »