Περιβάλλον

Βουνό σκουπιδιών στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής στη Ξυλοφάγου (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Ελαστικά αυτοκινήτων, χαλιά, τενεκεδάκια αναψυκτικών, πλαστικά και άλλα αντικείμενα, στο βυθό της θαλάσσιας περιοχής, στο Ξυλοφάγου.

Γιατί κάποιοι πετούν ότι βρουν ή μάλλον ότι δεν το χρειάζονται πια, στη θάλασσα ή στην ακτή.
Η εξόρμηση καθαρισμού στη θαλάσσια περιοχή έβγαλε τόνους σκουπιδιών.

Μαρία Κυριακίδου Πιερή, Βοηθός Πολιτικός Διοικητής Βάσεων Δεκέλειας
«Μπορέσαμε και μαζέψαμε 300 κιλά σκουπίδια από τον βυθό της θάλασσας και άλλα 125 από τις παραλίες μας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση».

Μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες καταδύσεων από εθελοντές δύτες, μαζεύτηκαν τα θαλάσσια απορρίμματα. Στέλνοντας το μήνυμα περιβαλλοντικής συνείδησης.

Μαρία Κυριακίδου Πιερή, Βοηθός Πολιτικός Διοικητής Βάσεων Δεκέλειας
«Καθαρό περιβάλλον σημαίνει καλή ποιότητα ζωής. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Πρέπει να γίνουμε πιο ευαίσθητοι στο φυσικό περιβάλλον. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα ανοίξω το παράθυρο του αυτοκινήτου μου και να πετάξω έξω σκουπίδια».

Οικολογική ευθύνη
Η εκστρατεία φαίνεται να αποδίδει καρπούς, με τους πολίτες να αρχίζουν να σκέφτονται πράσινα και οικολογικά, αποκτώντας ενσυναίσθηση ευθύνης της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

Πάμπος Θεοδώρου, Εκπαιδευτής Καταδύσεων
«Αν και μαζέψαμε αρκετά σκουπίδια από το λιμάνι εδώ στο Ξυλοφάγου, το θετικό που είδαμε είναι ότι τα σκουπίδια δεν είναι καινούρια που φαίνεται ότι ο κόσμος έχει αποκτήσει συνείδηση και σταμάτησε να ρίχνει με τη συχνότητα που έριχνε παλιά, τα σκουπίδια στη θάλασσα».

Πρόκειται για την 3η εκστρατεία καθαριότητας. Μία σημαντική πρωτοβουλία της πολιτικής διοίκησης Δεκέλειας, σε συνεργασία με διάφορους άλλους φορείς, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση των Βάσεων και το Τελωνείο.

Στη δράση συμμετείχαν εθελοντές δύτες και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »