Τεχνολογία

Το iPhone θα κάνει αλκοτέστ και θα σε… κλειδώνει

Η Apple κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στο iPhone ή σε οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη συσκευή να παίζει το ρόλο του αλκοτέστ.

Λειτουργώντας αποτρεπτικά στο να κινηθεί το αυτοκίνητο με τον οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ, η Apple δείχνει πως η τεχνολογία μπορεί να κάνει τους δρόμους ασφαλέστερους.

Το ποτό σε συνδυασμό με την οδήγηση εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Αυτό που θα μπορούσε πολύ αποτελεσματικά να περιορίσει το πρόβλημα, είναι ο έλεγχος της κατάστασης του οδηγού από εφαρμογή στο τηλέφωνό του ή στην διασυνδεδεμένη συσκευή- αξεσουάρ, όπως είναι το Apple Watch. Με τη χρήση ενός αλγορίθμου, θα μπορεί να κριθεί το αν ο κάτοχος μπορεί να οδηγήσει και αν όχι, το αυτοκίνητο θα μένει κλειδωμένο.

Πριν από λίγο καιρό, η Apple ανακοίνωσε τα «ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου», μια δυνατότητα που επιτρέπει σε ένα iPhone να λειτουργεί ως κλειδί αυτοκινήτου, απαλλάσσοντας τον οδηγό από την «υποχρέωση» να κουβαλάει το κλειδί. Σε συνέχεια αυτής της εφαρμογής, στην περίπτωση που η συσκευή της Apple εντοπίσει υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα, θα μπορεί να «κλειδώνει» τον οδηγό έξω από το αυτοκίνητό του και προφανώς όλο αυτό θα γίνεται για πολύ καλό λόγο. Φυσικά, το σύστημα αυτό θα είναι διαθέσιμο στο Apple Car που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2025.

Πηγή: newsauto.gr

Σχετικά νέα

X
Translate »