Τεχνολογία

Αυτός είναι ο νέος ενιαίος φορτιστής για όλες τις συσκευές (pic)

Πηγή: sigmalive.com

 

Το όφελος υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ

Έρχεται «σταδιακή αλλαγή των φορτιστών» των ηλεκτρονικών συσκευών με στόχο και την ευκολία των καταναλωτών ανέφερε στην εκπομπή Πρωινοί Τύποι του Ράδιο Πρώτο, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής ΕΤΕΚ και εγγεγραμμένο μέλος ηλεκτρονικής και πληροφορικής μηχανικής Σωκράτης Σωκράτους.

Όπως είπε ο κ. Σωκράτους αναμένεται να γίνει «εξοικονόμηση 11.000 τόνων τον χρόνο μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το όφελος υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς για την ταχύτητα και τη διάρκεια της φόρτισης των κινητών τηλεφώνων, απάντησε ότι «υπάρχει υποχρέωση γρήγορης φόρτισης, ενώ η διάρκεια δεν εξαρτάται από τον τρόπο φόρτισης αλλά από το κινητό».

Γρηγορότερος έως και 6 φορές ο νέος ενιαίος φορτιστής (vid)

Υποχρέωση των κατασκευαστών είναι να υπάρχει usb type c και από τις δύο πλευρές του φορτιστή

Ένας κοινός φορτιστής για μικρές και μεσαίες συσκευές, όπως για κινητά τηλέφωνα, ακουστικά, τάμπλετ και κάμερες βρίσκεται πλέον στην καθημερινότητά μας προς χρήση, σύμφωνα με το Μέλος του Γενικού Συμβουλίου ου ΕΤΕΚ στον Κλάδο της Πληροφορικής Δημήτρης Παντελή.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο κ. Παντελή, είπε ότι αρχές του 2024 θα συμπεριληφθούν φορτιστές και για λάπτοπ.

«Από τα 30 διαφορετικά βύσματα έχουμε καταλήξει σε τρία. Πάνω από δέκα χρόνια προσπαθεί να το επιτεύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της νέας αυτής ευρωπαϊκής συμφωνίας, η οποία έχει στόχο τη μείωση των αποβλήτων ετησίως.

Όπως ανέφερε, ο νέος φορτιστής έχει θύρα usb type c και από τις δύο πλευρές του και θα είναι γρηγορότερος έως και έξι φορές από τους άλλους φορτιστές.

Ερωτηθείς για το 5G στην χώρα μας ο κ. Παντελή απάντησε ότι «τεχνικά είμαστε έτοιμοι. Τεχνικά το 5G είναι εδώ. Τώρα περιμένουμε τις υπηρεσίες για να έχει νόημα, όπως το metaverse στις πωλήσεις».

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Σχετικά νέα

X
Translate »