Υγεία

Θα αντιδράσουν οι νοσηλευτές αν δεν δοθούν χρονοδιαγράμματα για προσλήψεις

Πηγή: sigmalive.com

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ θεωρεί την κάλυψη των αναγκών της υποστελέχωσης ως το πλέον επείγον θέμα προς επίλυση, σημειώνοντας ότι γι’ αυτό και μόνον τον λόγο και σε μια ύστατη προσπάθεια, για αντιμετώπιση του θέματος, αποδέχτηκε την δέσμευση του ΟΚΥπΥ,  για πρόσληψη νέων νοσηλευτών.

 

Σε ανακοίνωσή τους, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της υποστελέχωσης, οι Νοσηλευτές αναφέρουν ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν απαντήσεις μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, το ΔΣ θα συνέλθει εκτάκτως και θα λάβει αποφάσεις για μέτρα αντίδρασης.

Όπως σημειώνουν κατά τη συνάντηση εκ μέρους και των  Συνδικαλιστικών Φορέων των Νοσηλευτών τέθηκε έντονα το θέμα της καθυστέρησης των διαδικασιών για τη  στελέχωση με βάση την συμφωνία του Ιουλίου 2020.

Ο ΟΚΥπΥ, αναφέρουν, μέσω του Γενικού Διευθυντή του δεσμεύτηκε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δοθεί οριστικό πλάνο, για την πρόσληψη των 260 νοσηλευτών, βάση της συμφωνίας του Ιουλίου 2020 και άμεση ενημέρωση όσον αφορά την εξοικονόμηση των 48 νοσηλευτών από υφιστάμενες υπηρεσίες, καθώς και την κάλυψη των επιπρόσθετων νέων αναγκών, που έχουν προκύψει μετά τον Ιούλιο 2020.

Σχετικά νέα

X
Translate »