Πολιτιστικά

Τέσσερις νέες δράσεις από τον Οργανισμό «Λάρνακα 2030»

Ο Οργανισμός “Λάρνακα 2030” μπαίνει στην καινούργια χρονιά με τέσσερις νέες δράσεις, που συνεχίζουν τις διαδικασίες της συνδημιουργίας με ομάδες και διάφορους φορείς της πόλης.

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρεται ότι τον Φεβρουάριο αρχίζει το πρόγραμμα με τίτλο «Follow the Music», το οποίο προέκυψε μέσα από την ανοιχτή διαβούλευση του Οργανισμού με τους μουσικούς της πόλης. Με μια σειρά συναυλιών σε «μυστικά σημεία», οι μουσικοί καλούνται να φωτίσουν αθέατες όψεις της πόλης και της επαρχίας, δίνοντας νέα ώθηση σε κτήρια και ξεχασμένους δρόμους, αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι «το κοινό θα συμμετέχει κάθε φορά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας τα clues των μουσικών και συναντώντας τους στο «κρυφό σημείο» όπου θα γίνεται το μουσικό συναπάντημα. Το ακριβές σημείο θα κοινοποιείται στους ενδιαφερόμενους με γραπτό μήνυμα δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας».

Το συγκεκριμένο «πρόγραμμα θα διαρκέσει έναν χρόνο με τις συναυλίες να γίνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα. Η πρώτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουάριου. Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για μουσικά σχήματα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον σύνδεσμο  https://forms.gle/xmTdsrKzYQgQSU9i8».

Επίσης με το «πρόγραμμα «Larnaka Love Letters”, το «Λάρνακα 2030», ενεργοποιεί όλους τους πολίτες με κίνητρο την αγάπη και την έκφρασή της στο χαρτί. Ο Οργανισμός θα τοποθετήσει 30 κιβώτια σε ισάριθμα σημεία στην πόλη και την επαρχία, καλώντας τους πολίτες όλων των ηλικιών να γράψουν επιστολές αγάπης, ενώ ο συγκεκριμένος αριθμός επιλέγηκε επειδή συμβολίζει τη χρονιά του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

Τα κιβώτια «θα τοποθετηθούν σε τοπικές επιχειρήσεις, σε σημεία συνάντησης και εκπαιδευτικές μονάδες, δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους να εκφράσουν την αγάπη τους σε οποιονδήποτε ή και οτιδήποτε επιθυμούν. Οι επιστολές θα στέλνονται καθόλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, που είναι ο μήνας της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου».

Ακόμα «τον Φεβρουάριο φτάνει στη Λάρνακα με την ομάδα της, η Λένα Κιτσοπούλου, σκηνοθέτης-συγγραφέας-performer στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το έργο CRY, το οποίο υπογράφει ως συγγραφέας και σκηνοθέτης, ενώ συμμετέχει και ως ηθοποιός. Η συγκεκριμένη παράσταση έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Saint Gervais στη Γενεύη τον Δεκέμβρη του 2021, ενώ παρουσιάστηκε και στο Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2022.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις του έργου στις 29 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου στο Θέατρο Σκάλα με ώρα έναρξης στις 20.30, με υπέρτιτλους στην αγγλική και τη γαλλική γλώσσα.

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λάρνακα, η Λένα Κιτσοπούλου θα συναντήσει καλλιτέχνες του θέατρου της πόλης, ώστε να τεθούν τα θεμέλια μιας κοινής θεατρικής δημιουργίας, που θα δρομολογηθεί στο προσεχές μέλλον ως δράση του Οργανισμού 2030».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με τις διάφορες δράσεις του Οργανισμού συνεργάζονται οι Δήμοι Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού. Αθηένου, Λευκάρων και η Κοινότητα Πύλας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »