Εκπαίδευση

Συνάντηση Προέδρου Επιτροπής Διαιτησίας με μαθητές της Αμερικάνικης Ακαδημίας

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα συναντήθηκε σήμερα με 200 περίπου μαθητές της Αμερικανικής Ακαδημίας στη Λάρνακα με στόχο να τους ενημερώσει για το ενδεχόμενο να γίνουν διαιτητές ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της εκστρατείας της UEFA στην οποία συμμετέχει και η ΚΟΠ με στόχο την προσέλκυση νέων διαιτητών.

Ο κ. Μεσσίνα μίλησε στους μαθητές για τις εμπειρίες του ως διαιτητής και πώς η διαιτησία άλλαξε τη ζωή του, δίνοντας του την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να αποκτήσει νέες εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένης και της παρουσίας του στην Κύπρο, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας.

Επίσης, προβλήθηκε στους μαθητές το video που ετοίμασε η UEFA ως μέρος της εκστρατείας «Be a Referee».

Μαζί με τον κ. Μεσσίνα, στη συνάντηση ήταν ο διεθνής βοηθός διαιτητής Όμηρος Τζιωρτζής ο οποίος είναι καθηγητής στην Αμερικανική Ακαδημία, ο διεθνής διαιτητής VAR Μάριος Χριστοφόρου και η διεθνής βοηθός διαιτητής Δέσποινα Δημοσθένους.

Όλοι αναφέρθηκαν στο πώς η διαιτησία αποτελεί το μέσο για να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και να ζήσουμε το ποδόσφαιρο ως βασικοί συντελεστές του αθλήματος, μέσω του σεβασμού στους κανόνες.

Τέτοιες συναντήσεις στηρίζονται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου η οποία θεωρεί πολύ σημαντική την εκστρατεία για προσέλκυση νέων διαιτητών.

Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να έχει μέλλον χωρίς διαιτητές και η ΚΟΠ ελπίζει, όπως αναφέρει, πως πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, θα έχουν συνέχεια τόσο σε άλλα σχολεία αλλά και σε πανεπιστήμια.

Σχετικά νέα

X
Translate »