Αθλητικά Νέα
Το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού Λάρνακας συμμετείχε στη δράση «Sand Up and Play» στις Φοινικούδες
Με έντονο το στοιχείο της άθλησης, της συνεργασίας και της κοινωνικοποίησης, πραγματοποιήθηκε στην παραλία των Φοινικούδων η αθλητική δράση «Sand Up and Play», στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.
Στη δράση συμμετείχαν έξι μαθητές και έξι μαθήτριες του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη Λάρνακα, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν σε δημοφιλή αθλήματα παραλίας.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε Beach Tennis, Beach Volley, Beach Soccer, Beach Handball και Beach Basketball, συνδυάζοντας την άσκηση με τη διασκέδαση και την επαφή με μαθητές από άλλα σχολεία.

Στην αθλητική εκδήλωση συμμετείχαν όλα τα Γυμνάσια της Λάρνακας, δημιουργώντας ένα όμορφο κλίμα συνεργασίας, επικοινωνίας και ευγενούς άμιλλας.
Πέρα από τη σωματική άσκηση, η δράση έδωσε στους μαθητές την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να δημιουργήσουν νέες φιλίες και να γνωρίσουν διαφορετικές μορφές άθλησης, ανακαλύπτοντας παράλληλα δραστηριότητες που μπορούν να εντάξουν στον ελεύθερο χρόνο τους.
Η συμμετοχή του Γυμνασίου Πετράκη Κυπριανού στη δράση ανέδειξε για ακόμη μία φορά τη σημασία του σχολικού αθλητισμού ως μέσου ανάπτυξης της συνεργασίας, της κοινωνικότητας και ενός πιο δραστήριου τρόπου ζωής.
Η παραλία των Φοινικούδων μετατράπηκε για μια ημέρα σε έναν μεγάλο χώρο άθλησης και συνάντησης των μαθητών της πόλης, μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μπορεί να γίνει μια όμορφη εμπειρία που ενώνει τη σχολική κοινότητα.

30/09/2026