Παιδί και Οικογένεια

Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα

Στο πνεύμα των Χριστουγεννιάτικων Ημερών η Αραδίππου γιορτάζει και αλλάζει ρυθμούς, διάθεση και χρώμα. Ο κύκλος των εορταστικών εκδηλώσεων ανοίγει επίσημα το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 16.00 με μια χριστουγεννιάτικη παρέλαση. Η παρέλαση στην οποία συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και σχήματα της πόλης θα ξεκινήσει από το Μνημείο Ηρώων και αφού διασχίσει τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου θα καταλήξει στην πλατεία Αποστόλου Λουκά. Εκεί γύρω στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μουσικά σύνολα και ταχυδακτυλουργική παράσταση. Στην πλατεία θα βρίσκεται ο ΄Αη Βασίλης ο οποίος θα χαρίζει γλυκά στα παιδιά, ποπ- κορν και μαλλί της γριάς, ενώ στον ίδιο χώρο θα προσφέρεται κρασί στους μεγάλους. Την ίδια στιγμή στον χώρο στάθμευσης της πλατείας θα λειτουργήσει αγορά με χριστουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, ροφήματα κ.ά., ενώ τα παιδιά θα μπορούν να φωτογραφίζονται με τον Αη Βασίλη και το έλκηθρο του.

 

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00-20.00 με την εκδήλωση «Οδός Χριστουγέννων» η οποία θα πραγματοποιηθεί στη λεωφόρο Αρχ. Μακαρίου Γ΄ (περιοχή Τράπεζας Κύπρου). Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ψυχαγωγικό πρόγραμμα με μουσική και χορούς από σύνολα και φορείς του Δήμου, ενώ  τα μικρά παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με μια παράσταση από  ταχυδακτυλουργό. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία JAZZY CHRISTMAS με το μουσικό σχήμα Εν Φωναίς και Οργάνοις. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν άλλες δραστηριότητες όπως δωρεάν προσωπογραφίες, έκθεση με αυτοκίνητα αντίκες και φωτογράφηση με χριστουγεννιάτικες φιγούρες  και ξυλοπόδαρο. Σημειώνεται επίσης ότι στην «Οδό Χριστουγέννων» θα λειτουργήσει αγορά με χριστουγεννιάτικα ξύλινα σπιτάκια με λιχουδιές, ροφήματα κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, η  ώρα 13.00 και 15.00 και 17.00 με μια τριπλή προβολή της παιδικής κινηματογραφικής ταινίας  «Ο Τσάρλυ και το εργοστάσιο σοκολάτας»,  στο κινηματοθέατρο ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Στόχος του Δήμου Αραδίππου είναι να μαγέψει τα παιδιά και να  ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής ξεγνοιασιάς. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »