Άθληση

Στην Λάρνακα φτάνει στις 15 Νοεμβρίου η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας

Στην Κύπρο φτάνει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και την Κυριακή 17 του μήνα θα διεξαχθεί ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας.

 

 

Σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών, αναφέρεται ότι «η Φλόγα του Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως σύμβολο της ΑIMS, θα μεταφερθεί την ερχόμενη Παρασκευή με πτήση της AEGEAN, από την Αθήνα στην αίθουσα επισήμων του Skylink στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, όπου θα τύχει θερμής υποδοχής, από τις αρχές της πόλης του Ζήνωνα, την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κύπρου, αθλητικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις».

Προστίθεται ότι «σε μια λιτή και εντυπωσιακή τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, η οποία σηματοδοτήθηκε με το άναμμα του Βωμού που βρίσκεται στην ιστορική αφετηρία του Αγώνα του Μαραθώνα, η Φλόγα του Μαραθωνίου παραδόθηκε χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου, από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, Κώστα Παναγόπουλο, στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας Κώστα Ντάλτα. Την Φλόγα παρέλαβαν επίσης η Ιωάννα Χατζηκωστή, εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Δήμος Μπουλούκος και Γιάννης Μαμουζέλος».

Ο κ. Ντάλτας χαρακτήρισε «μεγάλη στιγμή για την Κύπρο, τη Λάρνακα και τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας» την παραλαβή της Φλόγας στον  Τύμβο του Μαραθώνα από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι «αυτή η στρατηγική συνεργασία με την Αθήνα θα συνεχιστεί και θα αναβαθμιστεί» και κάλεσε τον κόσμο στη Λάρνακα, όπου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου θα γίνει η τελετή έναρξης του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Η Φλόγα τοποθετήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, από όπου θα την παραλάβει την ερχόμενη Παρασκευή ειδική αντιπροσωπεία του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για να την μεταφέρει στην Λάρνακα.

Με την άφιξη της Φλόγας στη Λάρνακα, θα πραγματοποιηθεί σύντομο τελετουργικό και ακολούθως θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία από το αεροδρόμιο, με κατεύθυνση τις Φοινικούδες.

Την Φλόγα θα υποδεχθεί η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία θα είναι και η πρώτη λαμπαδηδρόμος ενώ την Φλόγα θα μεταφέρουν επίσης ο Δήμαρχος Λάρνακας, στελέχη της πόλης και εκπρόσωποι φιλανθρωπικών και άλλων οργανώσεων.

Με αφετηρία την αίθουσα επισήμων του Skylink στο παλιό αεροδρόμιο της Λάρνακας, η λαμπαδηδρομία θα περάσει από τις Λεωφόρους Αρτέμιδος, Τάσου Μητσόπουλου, Πιαλέ Πασά , Εσκί Τσιαρσί , Παύλου Βαλσαμάκη, Νικολάου Ρώσσου, Ζήνωνος Κιτιέως, Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’μέχρι το ξενοδοχείο Radisson Blu.

Η λαμπαδηδρομία θα επιστρέψει για να τερματίσει στο αμφιθέατρο του Δήμου Λάρνακας όπου στις επτά το βράδυ θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης του 3ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Πηγή: CyprusTime

 

Σχετικά νέα

X
Translate »