Υγεία

Σήμα κινδύνου στέλνουν τα νοσοκομεία

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η χθεσινή ημέρα. Οι πιο ακραίοι υπολογισμοί των προηγούμενων ημερών επαληθεύθηκαν και τα νοσοκομεία εξέπεμψαν σήμα κινδύνου. Μέχρι το απόγευμα, είχε καταγραφεί ρεκόρ στον αριθμό των νοσηλευομένων ασθενών με κορωνοϊό ο οποίος έφθασε τους 146 (σε σχέση με 125 που ήταν την περασμένη εβδομάδα). Ρεκόρ καταγράφηκε και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση. Έφθασε τους 34 με τους 16 εξ αυτών να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τους υπόλοιπους στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας με μηχανική υποστήριξη. Άλλοι τρεις θάνατοι, ο ένας αφορούσε ηλικιωμένο, ο οποίος απεβίωσε στον οίκο ευγηρίας όπου διέμενε. 

Νέο ρεκόρ, καταγράφηκε και στον αριθμό των νέων κρουσμάτων. 477 συνολικά νέα περιστατικά προέκυψαν από 4.343 μοριακές εξετάσεις, γεγονός που σημαίνει ότι το ένα στα εννέα άτομα που εξετάστηκαν παρουσίασε ένδειξη θετική στον κορωνοϊό. Τα 473 αποτελούσαν εγχώριες λοιμώξεις και ήταν αποτέλεσμα 3.551 εξετάσεων ενώ τα 298 περιστατικά αφορούσαν τις δειγματοληψίες του εικοσιτετραώρου και προέκυψαν από 3.371 εργαστηριακές εξετάσεις. 175 κρούσματα αποτελούσαν επαληθεύσεις θετικών αποτελεσμάτων ελέγχων ταχείας διάγνωσης προηγούμενων ημερών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα στα έξι άτομα που είχαν δηλωθεί ως επαφές κρουσμάτων και υποβλήθηκαν σε εξέταση, παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα αφού, χθες, μέσω της διαδικασίας ιχνηλάτησης διενεργήθηκαν 831 μοριακές αναλύσεις από τις οποίες προέκυψαν 133 κρούσματα. Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους ταχείας διάγνωσης, διενεργήθηκαν συνολικά 9.845 τεστ με 233 θετικά αποτελέσματα. Το ποσοστό θετικότητας, δηλαδή ο αριθμός των θετικών αποτελεσμάτων που εντοπίστηκαν σε σχέση με τον αριθμό των ελέγχων που διενεργήθηκαν, ήταν και χθες εκτός των ορίων ασφαλείας και κυμαινόταν μεταξύ 1,59% – 3,87% στις επαρχίες. Ψηλότερο ποσοστό θετικότητας καταγράφηκε χθες στους ελέγχους που διενεργήθηκαν σε παγκύπρια βάση μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας αφού έφθασε το 5,09%.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η απαγόρευση κυκλοφορίας, βάσει των εξαιρέσεων που αποφάσισε η Κυβέρνηση, αρχίζει στις 11 και όχι στις 9 το βράδυ ενώ αύριο, ημέρα των Χριστουγέννων, στους εκκλησιασμούς θα μπορούν να παρευρίσκονται μέχρι 75 πιστοί (ανάλογα με το εμβαδόν του κάθε ναού).

Σχετικά νέα

X
Translate »