Περιβάλλον

“Φωνάζει” ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος για το κυνήγι στις λίμνες Παραλιμνίου-Μενεού

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Όχι” στο κυνήγι στις περιοχές της λίμνης Παραλιμνίου και της λίμνης Μενεού λέει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος με επιστολές προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου 2022-2023. Ο σύνδεσμος υπενθυμίζει τους κινδύνους για τη χλωρίδα και πανίδα σε προστατευόμενες περιοχές, όπως ο θάνατος φλαμίνγκο λόγω της κατάποσης σφαιριδίων και ρίψης πυροβολισμών εναντίον τους.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος διερωτάται γιατί ενώ οι δύο λίμνες εμπίπτουν σε περιοχές Natura, εντούτοις συνεχίζεται να επιτρέπεται το κυνήγι παρά τις επιστολές των δύο τελευταίων ετών σε Υπουργείο Εσωτερικών και Υπηρεσία Θήρας.

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος έθεσε ήδη ενώπιον των αρμοδίων περιστατικά θανάτωσης μελισσοφάγων στις συγκεκριμένες περιοχές και τα υψηλά ποσοστά μολύβδου στα νερά των λιμνών, παρά το ότι ο Νόμος απαγορεύει τη ρίψη σφαριδίων σε απόσταση 400 μέτρων από υγροτόπους, βιοτόπους και φράγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο λίμνες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα αρκετοί περίοικοι να διατυπώνουν παράπονα και καταγγελίες για τη δράση κυνηγών.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »